Ουλμ-Βενέτσια 90-83: Μυθική ανατροπή και πρώτη νίκη! (hls)

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους Ιταλούς, οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί επιθετικά και κατάφεραν να μετατρέψουν το παιχνίδι σε “πάρτυ”. Με “βομβαρδισμό” τριπόντων, ειδικότερα στη δεύτερη περίοδο, όπου πέτυχαν 8 τρίποντα, προηγήθηκαν 49-28, ενώ με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου αποσπάστηκαν με +23 (28-51) και όλα έδειχναν πως θα είχαν εύκολο βράδυ στη Βαυαρία.

Άλλωστε ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι θα γύριζε τέτοιο παιχνίδι; Πιθανότατα ούτε οι παίκτες του Λάκοβιτς. Έγινε κι αυτό όμως. Με μπροστάρη τον τρομερό Γιακό και σημαντικές βοήθειες από Κλίπαϊζ και Μπλόσονγκεϊμ,

η Ουλμ απάντησε με το ίδιο νόμισμα, επιμέρους 29-15 δηλαδή και μείωσε σε 64-57 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Η αντεπίθεση των Γερμανών, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Ο Κρίστον βγήκε μπροστά και με διαδοχικά καλάθια δεν έβαλε απλά την ομάδα του σε θέση οδηγού, αλλά την έφερε και στο +6 (76-70) λίγο πριν το τέλος. Η Βενέτσια είχε απάντηση με τον Τονούτ, ο οποίος με διαδοχικούς πόντους έγραψε το 76-76 και έστειλε το παιχνίδι σε έξτρα πεντάλεπτο.

Η Ουλμ, πάντως, δεν πτοήθηκε. Συνέχισε με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι, ο Μπλόσονγκεϊμ πέτυχε δύο απανωτά τρίποντα και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της ομάδας του, η οποία έφτασε με “τρελό” τρόπο στην πρώτη φετινή της νίκη.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Κρίστον με 19 πόντους, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Ακολούθησε ο Μπλόσονγκεϊμ με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ ο Γιαλό μέτρησε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Κορυφαίος για τους Ιταλούς ο Χαραλαμπόπουλος με 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Τονούτ με 15 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Ντέι, ο οποίος μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 28-49, 57-64, 76-76, 90-83 (παρ.)

Keywords
Τυχαία Θέματα