Ουκρανία – Ιταλία 89-97: Σαρωτικοί “ατζούρι” στο δεύτερο ημίχρονο (hls)

Δύο πρόσωπα είχαν οι δύο προσεχείς αντίπαλοι της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ. Η Ουκρανία έπαιζε… τα ρέστα της από την πρεμιέρα του δεύτερου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επέβαλλε γρήγορο ρυθμό και χτύπησε στο επιθετικό ριμπάουντ την “σκουάντρα ατζούρα”, φτάνοντας σε επιμέρους 26-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο χάρη και στα τρία τρίποντα που πέτυχε μετά το 0/8 της πρώτης περιόδου (46-35 ημίχρονο).

Οι Ιταλοί ψάχνονταν

και προσπαθούσαν εναγωνίως να ελέγξουν τον ρυθμό, πράγμα που κατάφεραν στο δεύτερο μέρος και έβαλαν τις βάσεις της νίκης. Ο Φοντέκιο άρπαξε φωτιά πετυχαίνοντας 10 από τους 38 (!) ιταλικούς πόντους στην τρίτη περίοδο, οι Γκαλινάρι-Μέλι σιγόνταραν και το παιχνίδι γύρισε τούμπα. Οι Ουκρανοί το πάλεψαν με νύχια και με δόντια μένοντας συγκριτικά κοντά στο 30΄ (68-73), όμως η εικόνα του αγώνα δεν έλεγε ψέμματα.

Με τον Μίχαλιουκ να μην μπορεί να βρει στόχο από μακριά (0/9 τρίποντα) οι τύποις γηπεδούχοι είδαν το παιχνίδι να ξεφεύγει οριστικά, ειδικά μετά τον τραυματισμό του χρήσιμου πόιντ γκαρντ Ισούφ Σάνον.

Το τελικό 98-89 έφερε την Ιταλία στο 4-1 ρεκόρ στον 12ο όμιλο, με την Ουκρανία να υποχωρεί στο 1-4 κα να κυνηγά δύσκολα πράγματα στη συνέχεια, παρότι οι αντίπαλοι δεν τρομάζουν (Ολλανδία, Ισλανδία).

Για τους νικητές ο Φοντέκιο είχε 20 πόντους, ο Μέλι 17 και τρομερή δουλειά στην άμυνα, ο Μανιόν 11 (9 ασίστ) και ο Τονούτ άλλους 11, με τον Γκαλινάρι να συμπληρώνει 10 σε 14 λεπτά.

Για τους Ουκρανούς ο Μίχαλιουκ είχε 11 πόντους αλλά με 5/19 σουτ και 3 λάθη και οι Λουκασόφ, Πουστόβι και Χερούν από 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα