Όταν σε κυνηγάνε ΚΑΙ οι 22…
Η διοργάνωση είναι το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016 και είμαστε στη δεύτερη φάση, τη Φάση των ομίλων. Ο 4ος Όμιλος, απαρτίζεται από την Ατλέτικο Νασιονάλ του Μεντεγίν από τη Κολομβία, την Ουρακάν από την Αργεντινή, την Πενιαρόλ από την Ουρουγουάη και τη Σπόρτινγκ Κριστάλ από το Περού. Έχουμε φτάσει στην 5η από τις 6 αγωνιστικές, οι Κολομβιανοί της Ατλέτικο Νασιονάλ κάνουν περίπατο, πετυχαίνοντας παντού νίκες, αλλά από κει και κάτω «…καίγεται το πελεκούδι» που λένε και στο χωριό μου! Οι Αργεντίνοι έχουν μεν ένα μικρό προβάδισμα, αλλά και οι άλλοι διατηρούν ελπίδες πρόκρισης, συνεπικουρούμενου
Στις 12 Απριλίου του 2016, 5η αγωνιστική όπως είπαμε και η Ουρακάν υποδέχθηκε την Πενιαρόλ στο «Τομάς Αντόλφο Ντουκό» του Μπουένος Άιρες. Έχουμε φτάσει στα «τελειώματα της κλεψύδρας», το ματσάκι είναι στο 0-0 και μπαίνουμε στα «χασομέρια»! Η Ουρακάν επιτίθεται από αριστερά, η μπάλα φτάνει στον 37χρονο Ντανιέλ Μοντενέγκρο -με το παρατσούκλι «Ρόλφι» (Daniel Gastón “Rolfi” Montenegro Casella), που φτάνει σχετικά ανενόχλητος λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Ουρουγουανών, πιάνει το σουτ και γράφει το 1-0! Ο κόσμος τρελαίνεται, οι παίκτες αγκαλιάζονται, ο κλασικός Αργεντίνος σπίκερ παραληρεί, η κάμερα εστιάζει σ’ έναν παππού στις εξέδρες που χτυπιέται στα σύρματα (που αν είσαι άσχετος με το άθλημα, τη κατάσταση τη λες και εγκεφαλικό επεισόδιο!), αφήνοντάς τα μόνο για να ανοίξει τα χέρια του στον ουρανό σε στάση ικεσίας (προφανώς ευχαριστώντας τον Ύψιστο!), ΌΜΩΣ… η κάμερα εστιάζει σ’ έναν παίκτη της Ουρακάν που «τα λέει» με τον Επόπτη, για να γίνει αντιληπτό ότι τελικά το γκολ έχει ακυρωθεί, αφού ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ!
Ο Ντανιέλ «Ρόλφι» Μοντενέγκρο διεκδικεί τη μπάλα από τον Ματίας Αγκιρεγκαράι (Δ) και τον Νικολάς Αλμπαρασίν.
Η Πενιαρόλ, που ξεκίνησε άσχημα με εντός έδρας ήττα από την Ουρακάν και στη συνέχεια ταξίδεψε στην Κολομβία, όπου έχασε από την Ατλέτικο Νασιονάλ με 2-0, κυνηγάει τις όποιες ελπίδες της για νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα στη πρόκριση, μιας και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Κριστάλ στο Μοντεβιδέο, ενώ η Ουρακάν θα ταξιδέψει στη Κολομβία! Παίζει με 10 από το 22ο λεπτό, μετά την αποβολή του Ναχιτάν Νάντες (Nahitan Nández Acosta), και εκμεταλλευόμενη την αναστάτωση από την ακύρωση του γκολ και τις διαμαρτυρίες, φτάνει σχετικά εύκολα δεξιά και ο Ερνάν Νόβικ (Hernán Novick Rettich) μπαίνει ανενόχλητος μέσα στη μεγάλη περιοχή των Αργεντίνων! Εξαπολύει το δεξί, που αποκρούει με δυσκολία ο τερματοφύλακας της Ουρακάν, ο Μάρκος Ντίας (Marcos Guillermo Díaz) και κερδίζει κόρνερ (το σουτ πήγε χαμηλά γιατί αν πήγαινε ψηλά…).
Ο τερματοφύλακας της Πενιαρόλ, ο Γκαστόν Γκουρουσεάγα (Gastón Guruceaga Fagúndez), μπαίνει ξαφνικά στο τηλεοπτικό κάδρο, προωθούμενος στην αντίπαλη περιοχή, προφανώς για ενίσχυση της επίθεσης! Το κόρνερ εκτελείται από τον Νόβικ, η μπάλα πάει στη καρδιά της μικρής περιοχής, ο Γκουρουσεάγα πηδάει μαζί με έναν ακόμα παίκτη της Πενιαρόλ ΚΑΙ τον Ντίας, κερδίζει την κεφαλιά και σκοράρει! ΑΛΛΆ… ο διαιτητής Ομάρ Πόνσε (Omar Andrés Ponce Manzo) από τον Ισημερινό, βλέπει (μάλλον σωστά…) επιθετικό φάουλ! Ο ενθουσιασμός των Ουρουγουανών πέφτει στα τάρταρα, ο Γκουρουσεάγα πιάνει με απόγνωση το κεφάλι του και ξεκινάει απεγνωσμένα να επιστρέψει στην εστία του, τη ώρα που οι 3 παίκτες της Ουρακάν βρίσκονται ΗΔΗ λίγο μετά το κέντρο του γηπέδου, αντιμέτωποι με 2 παίκτες της Πενιαρόλ που ψάχνουν τρόπο να αναχαιτίσουν την επίθεση! Συμβαίνει όμως το -ποδοσφαιρικά- τρελό, αφού είναι εμφανές ότι οι παίκτες της Ουρακάν -φαίνεται να- καθυστερούν να κάνουν την γρήγορη επίθεση, ενώ κανείς τους ΔΕΝ σκέφτεται να κάνει έστω κι ένα σουτ στην άδεια εστία! Ο Ραμόν Άμπιλα (Ramón Darío Ábila), που όλοι στην Αργεντινή ξέρουν ως «Γουαντσόπε», κόβεται σχετικά εύκολα και η μπάλα βγαίνει πλάγιο!
Το πλάγιο εκτελείται, οι Ουρουγουανοί έχουν επιστρέψει και οργανωθεί, η μπάλα χάνεται για την Ουρακάν και οι κιτρινόμαυροι του Μοντεβιδέο ξεκινούν καινούργια αντεπίθεση, στην ύστατη προσπάθειά τους να πετύχουν το χρυσό γκολ! Βγαίνουν τρεις με τρεις, η μπαλιά όμως που γίνεται είναι περισσότερο για να «κάνουμε καθυστέρηση» παρά για να τους «πιάσουμε στον ύπνο»! Η μπάλα φτάνει στον Ντιέγκο Φορλάν (Diego Martin Forlan Corazo) που είναι μεν μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά περικυκλωμένος από τους Αργεντίνους που έχουν επιστρέψει! Βλέποντας ότι δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, βλέπει τον Νόβικ περίπου στο πέναλτι! Του πετάει τη μπάλα, αλλ’ αυτός μάλλον δεν την περίμενε και κόβεται πολύ εύκολα, με τη μπάλα να φτάνει στον Μάρκος Ντίας, ο οποίος κάνει το βολέ και μέχρι η μπάλα να ξανακουμπήσει χορτάρι, το παιχνίδι λήγει!
Και τότε ξεκίνησε το πανηγύρι! Το τηλεοπτικό κάδρο γεμίζει από τους παίκτες ΚΑΙ των δύο ομάδων που τρέχουν προς τον διαιτητή! Όχι, ΔΕΝ μαλώνουν μεταξύ τους, αλλά είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΊΟΝ του διαιτητή, προφανώς για τα δυο γκολ που ακύρωσε στις καθυστερήσεις! Πρώτα οι της Ουρακάν εξαπολύουν τις διαμαρτυρίες προς τον «άρχοντα» ο οποίος έχει περικυκλωθεί από αστυνομικούς για προστασία! Ακολούθησαν σχεδόν αμέσως οι της Πενιαρόλ! Δημοσιογράφοι και παρατρεχάμενοι εισβάλουν στο γήπεδο, ψάχνοντας τους πρωταγωνιστές για δηλώσεις, με τον τερματοφύλακα Μάρκος Ντίας να παραχωρεί συνέντευξη, αγκομαχώντας προφανώς μετά από τις αψιμαχίες, χαρακτηρίζοντας τον ρέφερι «κλέφτη/ληστή» (…robó), φτάνοντας λίγο αργότερα, όταν τον βλέπει να αποχωρεί, να τον χαρακτηρίσει «…αρουραίο» (…rata)!
«Nos robó. Es un ladrón, se va como un rata»!
(Μας λήστεψε! Είναι ένας κλέφτης, κοιτάξτε τον που φεύγει σαν αρουραίος)!…
Για την ιστορία: η Ουρακάν με την ισοπαλία πήγε στους 7 βαθμούς και η Πενιαρόλ -αποκλεισμένη πλέον- στους 2. Την ίδια αγωνιστική η Ατλέτικο Νασιονάλ νίκησε τη Σπόρτινγκ Κριστάλ με 1-0 στη Λίμα του Περού, κρατώντας τη στους 4 Βαθμούς. Τη τελευταία αγωνιστική, η Ουρακάν ήλθε ισόπαλη 0-0 με την Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν, στο μοναδικό παιχνίδι που ΔΕΝ νίκησαν οι Κολομβιανοί στον Όμιλο, έφτασε τους 8 βαθμούς και προκρίθηκε. Η Πενιαρόλ αποχαιρέτισε τον θεσμό με νίκη 4-3 επί της Σπόρτινγκ Κριστάλ στο Μοντεβιδέο, τερματίζοντας στη 3η θέση με 5 βαθμούς.
Ο διαιτητής από τον Ισημερινό θα θυμάται ότι τον κυνηγούσαν ΚΑΙ ΟΙ 22 παίκτες!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ 1948
- Ολυμπιακός: Στο Mega έκλεισε τηλεοπτικά η ρεβάνς με τη Ναϊμέγκεν
- Πότε ξεκινάει η Super League 2026-27;
- Σίνερ επέστρεψε στις προπονήσεις ενόψει του US Open
- Όταν σε κυνηγάνε ΚΑΙ οι 22…
- "Νέος ΜακΚίσικ" από NBA για Ολυμπιακό - Φήμες και για… αρπαγή από Βιλερμπάν
- Παναθηναϊκός: Στη δεύτερη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες προσελεύσεις κόσμου στο Conference League
- Ελληνική ομάδα δυνατά για Λιβάι Γκαρσία - Έρχεται με συμβόλαιο 2.5 εκατ.!
- Ο Μάριο Χεζόνια έκανε ανάρτηση με άρωμα Καβαλίερς από το Κλίβελαντ
- «Φουλάρει για «4άρι» ο Ολυμπιακός: Το όνομα που έχει ξεχωρίσει ο Μπαρτζώκας – Τον είχε παίκτη στη Χίμκι (vids)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ 1948
- Όταν σε κυνηγάνε ΚΑΙ οι 22…
- ΠΑΟΚ: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την Άντερλεχτ
- Στη Χάποελ Ιερουσαλήμ ο Σέικ Μίλτον
- Μπενφίκα: Αποθέωσε τον Παυλίδη ο Μάρκο Σίλβα
- ΠΑΟΚ: Οι διαιτητές στα ματς με την Άντερλεχτ
- Κύπελλο Ελλάδος: Τρεις μονομαχίες Super League
- Παναθηναϊκός: Ιταλική σφυρίχτρα στο ΟΑΚΑ
- Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παππάς
- Φωτιά τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού – Κρατούμενοι έκαψαν τα στρώματά τους
- Τελευταία Νέα Novasports
- Όταν σε κυνηγάνε ΚΑΙ οι 22…
- Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου σε μία ξεχωριστή παράσταση στο Allwyn Game Time
- Μίλαν: Το συγκινητικό μήνυμα του Μαλντίνι για τον Μπαρέζι (pic)
- Παναθηναϊκός: Ιταλική σφυρίχτρα στο ΟΑΚΑ
- ΠΑΟΚ: Οι διαιτητές στα ματς με την Άντερλεχτ
- Παναθηναϊκός: Οι ημερομηνίες των αγώνων με την ΤΣΣΚΑ 1948
- ΟΑΚΑ: «Θα συνεχιστούν οι εργασίες» (pic)
- Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παππάς
- ΠΑΟΚ: Επιβεβαιώνουν για Λουσέ οι Γάλλοι
- Στη Χάποελ Ιερουσαλήμ ο Σέικ Μίλτον
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Το «αντίο» του Πάολο Μαλντίνι στον Μπαρέζι
- Επιβεβαιώνει η L’ Equipe για Λουσέ και ΠΑΟΚ
- Μάντσεστερ Σίτι: H νέα εκτός έδρας εμφάνισή της, είναι εμπνευσμένη από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της πόλης
- Ευρωπαϊκό κωπηλασίας: Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά για Ντούσκο - Τελικός στη δίκωπο
- Ολυμπιακός: Γνώριμος Elite Ισπανός σφυρίζει με την Ναϊμέγκεν
- Από την Παρτίζαν στη Χάποελ Ιερουσαλήμ ο Σέικ Μίλτον – Τα χρήματα που κατέβαλαν οι Σέρβοι
- «Επιμένει για Ορτέγκα η Ρίβερ Πλέιτ – Η νέα πρόταση στον Ολυμπιακό»
- Φράνκο Μπαρέζι: Ο αρχηγός των «Αθάνατων» και η ψυχή της μεγάλης Μίλαν
- Όλες οι νέες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα δούμε τον Αύγουστο στο Netflix



