Όταν η ηλικία δεν είναι πρόβλημα

Τον Ιούνιο του 2023 η Βένους Γουίλιαμς θα κλείσει 43 χρόνια ζωής ωστόσο η ηλικία πολλάκις έχει αποδειχθεί ότι είναι απλοί αριθμοί. Στο προσεχές Αυστραλιανό Όπεν η εμβληματική τενίστρια, θα κοσμήσει τα κορτ με τη συμμετοχή της, καθώς οι διοργανωτές της χορήγησαν wild card. Η Βένους θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των συμμετοχών της σε Grand Slam φτάνοντας τις ενενήντα δύο – καμία άλλη τόσες

–  με την αρχή να έχει γίνει στο Roland Garros το 1997.

«Δεν είναι απλά μια απίστευτη παίκτρια και αγαπημένη του κοινού, αλλά παραμένει μια ηγετική προσωπικότητα στο άθλημα μας», δήλωσε ο  διευθυντής του τουρνουά Γκρεγκ Τάιλι για την επτάκις νικήτρια σε τουρνουά Grand Slam.

Μπορεί στην Αυστραλία να περιορίστηκε στο μονό σε δύο παρουσίες στον τελικό, το 2003 και το 2017, όμως στα διπλά το κατέκτησε τέσσερις φορές με την αδερφή της (2001, 2003, 2009, 2010).

Το κοινό τη λατρεύει και παρότι η αποστολή της σε ένα ταμπλό που μετέχουν δώδεκα κάτοχοι Grand Slam γίνεται δύσκολη, είναι δεδομένο ότι κάθε παιχνίδι της θα αποτελέσει ξεχωριστό γεγονός στη διοργάνωση. Άλλωστε το τένις ανέκαθεν συναρπαζόταν από τις μεγαλύτερες παίκτριες σε ηλικία που ενίοτε έφταναν και στη δόξα της κατάκτησης.

Αν αυτό το πετύχει η Βένους, θα γίνει η γηραιότερη νικήτρια Grand Slam ξεπερνώντας την αδερφή της η οποία σε ηλικία 35 χρόνων, 4 μηνών και 2 ημερών κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν, στα ίδια κορτ…

Keywords
Τυχαία Θέματα