Όσο προχωράει τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται όλα

Δια ... πυρός και σιδήρου ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανιώνιο στην παράταση 4-2, υπερκάλυψε την ήττα 2-1 του πρώτου αγώνα και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Ο κάτοχος των δυο τελευταίων σχετικών τροπαίων, με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του μπορεί να μην έθελξε με την παρουσία του, κυρίως σ’ επίπεδο αποτελεσματικότητας, αφού ευκαιρίες δημιούργησε αρκετές, όμως αντεπεξήλθε στις αρκετές δυσκολίες που αντιμετώπισε αντλώντας δύναμη κι ενέργεια από τον χαρακτήρα του κι από τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που έχει στις τάξεις
του, με πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον αρχηγό του, Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Άκπομ, έπειτα από την εκπληκτική σε σύλληψη κι εκτέλεση κάθετη πάσα του Ολιβέιρα, για το 3-2 κι ήταν αυτός που την πλέον δύσκολη στιγμή, σχεδόν στην εκπνοή της αναμέτρησης είχε την ψυχική δύναμη, την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση ν’ αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι με τ’ οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτελέσμα. Ένας αγώνας για τον οποίο υπάρχουν εντονότατα παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, τα οποία αναλυτικά έχουν αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες. Όπως όμως συμβαίνει πλέον τον τελευταίο καιρό η προβολή τους – κατά το δοκούν και σύμφωνα με το συμφέρον του κάθε ενός – ξεπέρασε κάθε προηγούμενο εντείνοντας την πόλωση και συμβάλλοντας τα μέγιστα σ’ ένα ... εκρηκτικό κλίμα που συντηρείται εδώ και καιρό.

Η επιμονή της κάθε εμπλεκόμενης ή μη πλευράς να παρουσιάζει τη δική της εκδοχή ως τη μοναδική πραγματική παραλείποντας συνειδητά γεγονότα και αλήθειες ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της κακοήθειας. Είναι το ίδιο «έργο» των τελευταίων ετών που σε όλες τις περιπτώσεις αποδείχτηκε στην πράξη πόσο διάτρητο ήταν, με άλλο σενάριο και πολλούς «καλοθελητές». Αδιαμφισβήτητα, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στον κάθε έναν, έστω κι αν από την πλευρά του καθενός δεν απορρέει αντίστοιχος, ο κάθε ένας έχει τα δίκια του, τα οποία όμως τα χάνει με τον τρόπο που πασχίζει να τα επιβάλλει, αλλοιώνοντας – στις περισσότερες περιπτώσεις – την πραγματικότητα.

Ήταν ένα ματς, πολύ κοντά χρονικά σ’ αυτό της περασμένης Κυριακής. Αμφότερα άντλησαν ενέργεια, ψυχική και σωματική από ολόκληρη την ομάδα κι επιπλέον κόστισε σ’ επίπεδο έμψυχου υλικού, αφού μετά τον Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ έχασε ακόμη έναν μεσοεπιθετικό για τον επόμενο μήνα. Κάτι που σημαίνει πως στα επερχόμενα ματς με Παναθηναϊκό (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Παναιτωλικό (εκτός), Ξάνθη (εκτός) ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα στερηθεί των υπηρεσιών τους. Η ομάδα δε σκοπεύει ν’ αλλάξει τις ποδοσφαιρικές της συνήθειες για να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα. Δεν αποκλείεται να επιστρατεύσει λύσεις μέσα από πρόσωπα και ρόλους που δεν είχαν εφαρμογή ως τώρα, όμως το πλέον βασικό είναι να παραμείνει πιστή στη βασική της φιλοσοφία, να παραμείνει ανεπηρέαστη σε όλα όσα συμβαίνουν τριγύρω της και να πορευθεί όπως έκανε μέχρι τώρα.

Η πρόκριση στο Κύπελλο ήταν καθοριστικό αποτέλεσμα ως προς την ψυχολογία όλων σε μια άκρως κρίσιμη χρονική στιγμή, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν. Ανέκαθεν οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά αλλά πλέον ολοένα και περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος κι αήττητος στο Πρωτάθλημα, παρουσιάζεται έτοιμος να υπερασπιστεί για τρίτη διαδοχική σεζόν τον τίτλο του στο Κύπελλο κι όλοι θέλουν απέναντί του ν’ αποδείξουν την ανωτερότητά τους. Από μόνος του αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για τον εκάστοτε αντίπαλο, σε περιπτώσεις που ο ίδιος δε βρίσκει κάτι ανάλογο απέναντί του. Η διαχείριση μοιάζει να είναι το παν πλέον, αφού σ’ επίπεδο δυνατοτήτων τα περισσότερα πράγματα από την κάθε πλευρά έχουν αποδειχτεί.

Χιλιοειπωμένη φράση μεν αλλά με τη μεγαλύτερη βαρύτητα από ποτέ, καθώς δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια χαλάρωσης με την κάθε ομάδα να πραγματοποιεί την ύστατη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της. Με μια ειδοποιό διαφορά όμως. Ο «Δικέφαλος» είναι σε θέση ισχύος καθώς κρατάει γερά την τύχη του στα χέρια του. Δεν καλείται να κάνει κάτι για πρώτη φορά παρά να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο που έχει διανύσει τα 2/3 της σεζόν. Δεν είναι εύκολο αλλά τίποτα δε χαρίζεται. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη
Keywords
Τυχαία Θέματα