Οσέρ-Σεντ Ετιέν: Ωραία χρόνια…

Με οκτώ πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία της κυριαρχίας της η ζάπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε την Σεντ Ετιέν της “φτωχογειτονιάς” στην πρώτη θέση των τίτλων στη Γαλλία!

Με τη διαφορά, ότι οι “στεφανουά” των δέκα πρωταθλημάτων (τελευταίο το 1981) ετοιμάζονται για ντέρμπι παραμονής και η ιστορική Οσέρ για διπλές μάχες ανόδου μετά από δέκα χρόνια στη Ligue1. Τι είπατε; Τελείωσε η σεζόν;

Σε καθεστώς πώλησης εδώ και καιρό, με επενδυτές να πηγαινοέρχονται στην Νοτιοανατολική Γαλλία,

η Σεντ Ετιέν φυτοζωεί, οικονομικά στραγγαλισμένη και αγωνιστικά κατατρεγμένη, χωρίς αρχή και τέλος. Ο σωτήρας της Τουλούζ Πασκάλ Ντιπράζ (έκτος προπονητής την τελευταία πενταετία) ήταν ο μόνος που αποδέχτηκε την πρόσκληση αυτοκτονίας.

Και με τον βαθμό της τελευταίας αγωνιστικής στην έδρα της Κυπελλούχου Ναντ κράτησε την ομάδα του στην εντατική. Η Μπορντό και η Μετς υποβιβάστηκαν. Η Σεντ Ετιέν μπήκε σε καθεστώς δεύτερης ευκαιρίας.

Με αντίπαλο την πρωταθλήτρια του 1996, κάτοχο τεσσάρων Κυπέλλων (τελευταίο το 2005) Οσέρ που έμαθε να ζει στην μετά Γκι Ρου εποχή (Φαντιγκά, Μαρτινί, Μπολί, Μεξές, Σανιά, Σίφο, Μπουμσόνγκ, Ντιαμπί, Λασουέρ, Σισέ, Καντονά έγραψαν ιστορία στη Βουργουνδία με κόουτς Ρου 42 χρόνια!) και με κόουτς δημιουργό την τελευταία τριετία Ζαν Μαρκ Φουρλάν μπήκε στα μπαράζ ανόδου, στιβαρή, δυσκατάβλητη, αποκλείοντας εντός έδρας στα πέναλτι τη Σοσό στην πρώτη δοκιμασία των ομάδων που τερμάτισαν εκτός πρώτης δυάδας.

Τουλούζ και Αζαξιό προβιβάστηκαν, η Σοσό απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας την Paris FC και η Οσέρ μετράει αντίστροφα για την επιστροφή της στα σαλόνια.

Την Πέμπτη στις 20.00 (απευθείας Novasports) στο “Αμπέ Ντεσάν” και την Κυριακή στις 20.00 (απευθείας Novasports) στο “Ζοφρουά Γκισάρ”, Οσέρ και Σεντ Ετιέν έχουν ραντεβού με την ιστορία.

Κάποτε διεκδικούσαν πρωτάθλημα και ευρωπαϊκά εισιτήρια, τώρα δίνουν μάχη επιβίωσης και αναγνώρισης. Που ‘ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια…

Keywords
Τυχαία Θέματα