Ώρα να μιλήσει η καρδιά της Πρωταθλήτριας

Ένας αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι πάντα ιδιαίτερος για την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Ιδιαίτερα λόγω και των όσων έχουν εκτυλιχθεί με τους δύο πρωταγωνιστές τα τελευταία χρόνια. Τελικοί Κυπέλλου, ο περυσινός αγώνας που έμελλε να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον τίτλο, υπέρ της ΑΕΚ, έχουν συνθέσει ένα “καυτό” ζευγάρι. Βαθμολογικά φυσικά και διακυβεύονται πράγματα και για τους δύο. Όχι τόσα πολλά όμως όπως πέρυσι ή υπό άλλες συνθήκες.

Οι
14 βαθμοί διαφορά μεταξύ των Δικεφάλων δεν αφαιρούν καθόλου από την αίγλη που έχει ένα τέτοιο ματς. Η ΑΕΚ θέλει τη νίκη για πολλούς λόγους. Αρχικά για να μείνει κοντά στον δεύτερο Ολυμπιακό και να περιμένει στραβοπάτημα και εν συνεχεία για το γόητρό της και τον κόσμο της.

Οι Πρωταθλητές δεν θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους όμως οφείλουν να δείξουν παρουσία 30.000 και πλέον φίλων τους ότι η καρδιά της Πρωταθλήτριας χτυπάει δυνατά. Η ΑΕΚ χρειάζεται μια νίκη σε ένα ντέρμπι. Όχι ότι δεν ήταν μεγάλες νίκες αυτές επί των Σέλτικ ή Βίντι που την έφεραν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουν τη δική τους χάρη.

Το σύνθημα το έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στα Σπάτα. “Παίξτε με ψυχή και για τον κόσμο της ομάδας” παρότρυνε τους παίκτες της ΑΕΚ ο διοικητικός ηγέτης του συλλόγου. Αυτό θέλει και ο κόσμος. Να παίξουν όσοι βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο με ψυχή. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Εάν οι “κιτρινόμαυροι” βγάλουν ψυχή και δείξουν από την αρχή ποιος θα είναι το αφεντικό δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι μια ευκαιρία να θυμηθούν και να αποδείξουν στους εαυτούς τους ότι και ποιότητα διαθέτουν και το σημαντικότερο πως η διαφορά των 14ων πόντων είναι βασισμένη στην τύχη. Ή στην ατυχία. Όπως το δει κανείς. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς όμως είναι η καρδιά της πρωταθλήτριας. Και αυτή ήρθε η ώρα να μιλήσει
Keywords
Τυχαία Θέματα