Ολυμπιακός-Βαλένθια 56-63: «Πλήρωσε» την αστοχία (highlights)

Ένας άστοχος Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο ΣΕΦ και γνώρισε την ήττα από τη Βαλένθια με 63-56, στη 14η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση και «έπεσαν» στο 7-7. Βέβαια διαμαρτύρονται για μία φάση με 1:58 για το τέλος, όταν ο Κάνααν σκόραρε, αλλά το καλάθι του ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ.

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες

ήταν ο Γουόκαπ με 13, ενώ μοναδικός διψήφιος ακόμη ήταν ο Παπανικολάου με 11. Οι παίκτες Μπαρτζώκα σούταραν άσχημα στα δίποντα (10/24) στα τρίποντα (9/31) και στις βολές (9/16).

Με άλλα λόγια «πλήρωσαν» την αστοχία τους…

Από την απέναντι πλευρά οι «νυχτερίδες» ανέβηκαν στο 8-6 με τους Γιόβιτς και Τζόουνς να μετρούν από 12 έκαστος, ενώ 10 είχε ο Ίνγκλις.

Τέλος, το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Φιλίπ Πετρούσεφ, χωρίς όμως να σκοράρει…

Το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό έκανε ο Φιλίπ Πετρούσεφ «Ζεστάθηκε» από την άμυνα, αλλά… κόλλησε!

«Μουδιασμένα» μπήκε ο Ολυμπιακός στο παρκέ του ΣΕΦ και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0. Ο Κάνααν ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο καλάθι των Πειραιωτών με τη συμπλήρωση δύο λεπτών, ύστερα από φανταστική ασίστ του Φαλ.

Αυτό ήταν το έναυσμα για να έρθουν άλλοι 10 πόντοι σερί, που έδωσαν το προβάδισμα με 12–5 στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ με 4:40 για την πρώτη περίοδο.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο 10-5 των γηπεδούχων, που άρχισε με τάπα του Φαλ και ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κάνααν στον αιφνιδιασμό! Αλλά και το επόμενο καλάθι που ήρθε από κλέψιμο του Παπανικολάου και κάρφωμα του ίδιου, ήταν ρεσιτάλ αμυντικής προσήλωσης.

Μετά τη μικρή διακοπή για οδηγίες οι δύο αντίπαλοι μπήκαν επιπόλαιοι και έκαναν να βρουν… στόχο, για πάνω από ενάμιση λεπτό. Οι πρώτοι πόντοι ήρθαν από σουτ μέσης απόστασης του Ντέιβις, για το 12-7.

Γιόβιτς και Τζόουνς έφεραν το ματς στον έναν, με ένα λεπτό για το πρώτο δεκάλεπτο! Εν τέλει αυτός που… ξεκόλλησε τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Παπανικλάου, για το 15-11, αλλά ο Σέρβος άσος της Βαλένθια «μείωσε» στο 15-14 της πρώτης περιόδου.

Δεν σκόραρε με τίποτα!

Αντιγραφή της εκκίνησης του ματς ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού, με τον πρώτο πόντο να έρχεται με βολή! Ο ΜακΚίσικ ισοφάρισε σε 16-16 με ½ βολές, μιας και η ισπανική ομάδα είχε προσπεράσει με την έναρξη της δεύτερης περιόδου.

Ένα 4-0 από τους φιλοξενούμενους έφερε την αντίδραση του Μπαρτζώκα, που ζήτησε τάιμ άουτ με 7:01 για το ημίχρονο. Στόχος του φυσικά να τους… αφυπνίσει!

Ο Λαρεντζάκης τον «άκουσε» και σκόραρε για τρεις μετά τις οδηγίες του προπονητή του, αλλά ο Γιόβιτς «απάντησε» με γκολ-φάουλ και ο Πουέρτο από τα 6.75 έστειλε τη διαφορά στους επτά για τη Βαλένθια στο 15’, 26-19.

Από τα χέρια του Ίνγκλις η διαφορά… εκτοξεύτηκε στους εννιά, όμως ο Μπραζντέικις βρήκε σκορ και σταμάτησε το σερί των αντιπάλων τους.

Εκατέρωθεν πόντοι έφεραν το 32-25 για τους φιλοξενούμενους, με ένα λεπτό για το ημίχρονο. Ακολούθησε τρίποντο του Ίνγκλις για το +10 και τη μεγαλύτερη διαφορά σε εκείνο το σημείο! Μία βολή του Σίκμα έκανε το 35-26, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Κακή περίοδος για τον Ολυμπιακό, που την έχασε με επιμέρους 21-11!

Δεν «έτρωγε» πίσω, δεν έβαζε μπροστά…

Παρόμοια με τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα ξεκίνησε και το τρίτο, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μην μπορούν να βρουν σκορ με τίποτα!

Αυτή τη φορά μάλιστα έκαναν περισσότερα από δύο λεπτά για να πετύχουν πόντο, με τον Φαλ να σημειώνει γκολ-φάουλ για το 37-29. Έτσι έριξε το μεγαλύτερο προβάδισμα της Βαλένθια από τους 11 στους οκτώ.

Οι «νυχτερίδες» πήγαν και στο +12, με το υπέρ τους 43-31 να τους οδηγεί στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ του δεύτερο μέρους, με 4:19 για τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ύστερα από αυτό ο Γουόκαπ.. ξέσπασε και πέτυχε πέντε σερί πόντους για το 43-36. Κάτι που ανάγκασε τον Μουμπρού να σταματήσει το παιχνίδι, με 2:50 να απομένουν για το τελευταίο κομμάτι του.

Και το πέτυχε, καθώς δεν επέτρεψε να στον Ολυμπιακό να μειώσει περισσότερο και το ματς στο 30′ ήταν στο 47-38. Μάλιστα, ο Μιλουτίνοφ σημείωσε το buzzer beater που έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα.

Επιμέρους σκορ τρίτης περιόδου, 12-12!

Προσπάθησε, αλλά…

Με εκατέρωθεν… αντιαθλητικά φάουλ ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο! Για τον Ολυμπιακό ο Μιλουτίνοφ ήταν εκείνος που πήγαινε συνεχώς στην γραμμή στην αρχή και με 2/4 στη σειρά, έφερε ξανά στο μείον εννιά την ομάδα του, 49-40.

Η άμυνα των Πειραιωτών τους κρατούσε στο ματς, αλλά και πάλι η επίθεσή του ήταν… παγωμένη και άστοχη! Κάπως έτσι το 51-42 με πέντε λεπτά για τη λήξη ήταν η διαφορά που έπρεπε να γυρίσουν οι γηπεδούχοι για να νικήσουν…

Δύο τρίποντα από Κάνααν και Γουόκαπ μείωσαν στους πέντε, 53-48, αλλά ο Ρίβερς την ανέβασε εκ νέου στους επτά. Με δύο δικές του βολές ο ΜακΚίσικ έκανε το 55-50, με 2:41 για τη λήξη.

Με 1:58 ήρθε η φάση που… ξεσήκωσε το ΣΕΦ και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς ο Κάνααν σκόραρε, αλλά οι διαιτητές ακύρωσαν το καλάθι του για επιθετικό φάουλ.

Κλαβέρ και Παπανικολάου σκόραραν για τρεις και το 58-53, με λιγότερο από ενάμιση λεπτό για το τέλος! Ο Τζόουνς έκανε το 60-53 στο τελευταίο λεπτό και με 42.3’’ ο ΜακΚίσικ έκανε λάθος, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στην προσπάθεια ανατροπής του Ολυμπιακού.

Τελικό σκορ, 56-63.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 26-35, 38-47, 56-63

Η στατιστική του ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα