Ολυμπιακός: “Τrust the process”

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Αστέρα στην Τρίπολη και άφησε τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα τη δεύτερη αγωνιστική της Super League. Οι Αρκάδες επέλεξαν μια απολύτως αμυντική τακτική για να αναχαιτίσουν τους πρωταθλητές και κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι στη φετινή κούρσα. Ο Ολυμπιακός

είχε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα, που πιθανότατα θα έκρινε την αναμέτρηση (απ’ όποια πλευρά και αν σημειωνόταν). Μετά το φινάλε του ματς ο λακωνικός Κάρλος Κορμπεράν χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο δημιούργησαν οι παίκτες του, όχι όμως και τον τρόπο που τελείωναν τις φάσεις.

Οι δύο χαμένοι πόντοι πιθανότατα να εξαερωθούν στην οικονομία της σεζόν, μπορεί και όχι. Ο Ολυμπιακός βέβαια πέρα απ’ τη συλλογή πόντων με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα πρέπει να έχει ως πρωταρχικό στόχο την επιστροφή στις ράγες του ορθολογικού ποδοσφαίρου. Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει αναλάβει ένα αρκετά δύσκολο έργο και δείχνει πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Όσο μάλιστα προσαρμόζονται τα νέα αποκτήματα και προστίθενται νέες επιλογές, τόσο οι “ερυθρόλευκοι” θα βελτιώνονται. Σε μια σεζόν που ξεκίνησε με αντικατάσταση ενός προπονητή που είχε βάλει το στίγμα του -θετικό και αρνητικό- στον σύλλογο, δεν είναι εύκολο ο αντικαταστάτης να συνεχίσει με νικηφόρο σερί.

Όσοι περίμεναν πως η αλλαγή προπονητή θα φέρει ριζική αλλαγή στην εικόνα του Ολυμπιακού έπεσαν έξω. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ένας νέος προπονητης να φέρνει άλλον αέρα και μαζεμένα θετικά αποτελέσματα. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερο αγωνιστικό πρόβλημα και όχι ψυχολογικό, γι’ αυτό και δεν έχει φέρει τα πάνω κάτω ο Κορμπεράν. Τουλάχιστον ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Ισπανός τα νέα του καθήκοντα απομακρύνουν την πιθανότητα ξεφουσκώματος μετά από λίγες αγωνιστικές. Ο Κορμπεράν έχει βαλθεί να παλέψει με τις παθογένειες του Ολυμπιακού, έχει υπομονή και δεν κάνει μέχρι στιγμής εκπτώσεις στο πλάνο του. Αυτό που έχουν να κάνουν όλοι στον οργανισμό του Ολυμπιακού είναι να εμπσιτευτούν τη διαδικασία και τη μέθοδο του Ισπανού και ν’ αφήσουν τον χρόνο να μιλήσει, ακόμα και με βαθμολογικό κόστος.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη εικόνα του νεοφερμένου Χουάνγκ Ουί Τζο, θα έλεγα πως είναι θετική. Ο Κορεάτης έψαξε το γκολ στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό και κατάφερε να δειξει μέρος των κινήσεων και των προσόντων του σε λίγα αγωνιστικά λεπτά και σε ακόμα πιο λίγα διαθεσιμα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο εξαιτίας των κλειστών χώρων στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα