Ολυμπιακός: Το… ταβάνι του Μπακαμπού (vids)

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού είναι “take it or leave it” παίκτης για το ποδοσφαιρικό κοινό. Δύσκολα κάποιος θα του δώσει δεύτερη ευκαιρία σε ο,τι αφορά την κρίση, καθώς το στυλ παιχνιδιού του είναι πασιφανές απ’ τις πρώτες του κινήσεις στο χορτάρι. Καθαρόαιμο φορ που διαθέτει το… θείο ποδοσφαιρικό χάρισμα να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση στις φάσεις, ωστόσο το τελείωμα του μπορεί να αγγίξει την τελειότητα, μπορεί όμως και να απογοητεύσει. Ο 31ετών

φορ μπήκε στο rotation του Ολυμπιακού με αυτοπεποίθηση, χωρίς να υπολογίζει τον συνωστισμό με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Χουάνγκ Ουί Τζο. Το αποτέλεσμα είναι να έχει εκτοπίσει τον Κορεάτη εκτός ρόστερ και να έχει πάρει τη θέση του βασικού απ’ τον Μαροκινό αρχισκόρερ των Πειραιωτών, κυρίως χάρη στις περισσότερες φυσικές του δυνάμεις.

Το ερωτηματικό γύρω απ’ τον Μπακαμπού είχε να κάνει με τις ρηχές του εμφανίσεις την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Μαρσέιγ, όπου σε 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε μόλις τέσσερα γκολ. Η έλλειψη επαφής με τα δίκτυα ήταν και ο κύριος λόγος που έκανε τους Μαρσεγέζους θετικούς στην παραχώρηση του στον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι. Για τον ίδιο η Μαρσέιγ αποτέλεσε τρόπο επιστροφής στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα, μετά την περιπέτεια της Κίνας, στην οποία αγωνίστηκε απ’ το 2018 ως το 2021.

Στον Ολυμπιακό ο Μπακαμπού έδειξε πως εγκλιματίστηκε τάχυστα και κέρδισε την εμπιστοσύνη του Μίτσελ, ειδικότερα μετά το γκολ ανατροπής απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο φορ απ’ το Κονγκό έχει σκοράρει μέχρι στιγμής τέσσερις φορές με τον Ολυμπιακό σε εννέα ματς, ενώ έχει μοιράσει και μία ασίστ. Το τελευταίο του γκολ ήταν στις 30 Οκτωβρίου απέναντι στη Λαμία στο Φάληρο (2-0), ενώ έκτοτε δεν τα κατάφερε απέναντι σε Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό και ΑΕΚ, παρά τον πολύ χρόνο που του έδωσε ο Μίτσελ στα ντέρμπι.

Αυτό που έχει σημασία είναι το επιτυχές ξεκίνημα στις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό και η θέση την οποία καπάρωσε στο ρόστερ. Βάζοντας κάτω τους αριθμούς, ο Μπακαμπού έφτασε ήδη το περσινό “ταβάνι” του με τη Μαρσέιγ (24 ματς / 4 γκολ) πολύ γρηγορότερα (9 ματς / 4 γκολ).

Keywords
Τυχαία Θέματα