Ολυμπιακός: Το μπόι του είναι το όπλο του

Μπορεί και να είναι πλέον η πιο κλισέ δήλωση προπονητών στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Συνήθως όμως τα κλισέ περιέχουν και μεγάλες δόσεις αλήθειας και ειδικά στην περίπτωση της Μονακό όντως πρόκειται για… ιδιαίτερη ομάδα.

Ο κινητήριος μοχλός της, το καύσιμο της, πολλές φορές όμως και το στοιχείο της αυτοκαταστροφής της είναι ο Μάικ Τζέιμς. Ιδιαίτερη στιγμή αυτός ο αγώνας και για τις δύο πλευρές, αφού πέρσι το καλοκαίρι είχαν βρεθεί πολύ κοντά χωρίς όμως, αμφότεροι να έχουν υπολογίσει τον ξενοδόχο

από την… Ουκρανία.

Καμιά ομάδα τα τελευταία χρόνια από τότε που ο σύλλογος από το πριγκιπάτο έχει ανέβει επίπεδο, δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει χωρίς υπέρβαση στην άμυνα. Το ίδιο απαιτείται απόψε και για τον Ολυμπιακό. Η περιφερειακή της γραμμή είναι κίνδυνος – θάνατος, στο κομμάτι της εκτέλεσης, στο κομμάτι της δημιουργίας, στο γρήγορο παιχνίδι και τέμπο που τους αρέσει να παίζουν.

Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν έχει ένα βασικό του εργαλείο που στην άμυνα θα έπαιζε σημαντικό ρόλο τον Νάιτζελ Γκος, ενώ έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και ο Λονγκ θα μπορούσε να προσφέρει υπηρεσίες σημαντικές απέναντι στους πυρηνοκίνητους κοντούς της Μονακό.

Έτσι λοιπόν Γουόκαπ, Λούντζης, Κάναν και Λαρεντζάκης έχουν την πιο δύσκολη αποστολή στην αναμέτρηση, την ίδια στιγμή που στην άλλη πλευρά του γηπέδου ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να δείχνει εξουθενωμένος από την αμυντική του προσπάθεια, αλλά αντίθετα να είναι φρέσκος, εύστοχος και διαυγής για να αποφεύγει τα λάθη.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της ελληνικής ομάδας, σε ένα περίεργο γήπεδο που μοιάζει με σχολικό, άντε στην καλύτερη αμερικανικό κολεγιακό, αλλά χαμηλής κατηγορίας και κόντρα σε μία ομάδα που ποτέ της δεν τα παρατάει ακόμα κι αν βρεθεί πίσω με μεγάλες διαφορές στο σκορ.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού για μια ακόμα φορά, είναι οι δύο του ψηλοί (Φαλ και Μιλουτίνοφ) εκεί που οι Μονεγάσκοι, επουδενί δεν έχουν παίκτη να τους ματσάρει σε παιχνίδι ένας – ένας. Το ζήτημα είναι να καταφέρει ο Ολυμπιακός να ακουμπήσει την μπάλα εκεί, την ίδια στιγμή που το δικό τους αμυντικό τακτικό πλάνο θα μπάζει από κάπου νερά.

Keywords
Τυχαία Θέματα