Ολυμπιακός: Το αίνιγμα του Καμπάτσο

Ομάδα δεμένη, γεμάτη ταλέντο, με εμπειρία και ενέργεια, ομάδα με παίκτες που ξέρουν πλέον πολύ καλά να παίζει ο ένας με τον άλλον. Σταθερή προπονητική φιλοσοφία, αφού μετά τον Λάσο, ανέλαβε ο Ματέο, ο πρώην βοηθός του. Το χειρότερο για τους αντίπαλους της ισπανικής ομάδας, ωστόσο, είναι οι πολλές επιλογές σε κάθε θέση. Επιλογές όχι απλά για να ξεκουράζεται ο βασικός, αλλά παίκτες που από ματς σε ματς μπορούν να μεταμορφωθούν από παγκίτες σε πρωταγωνιστές.

Ο Ολυμπιακός ακόμα δεν

έχει τόσες λύσεις, θα είναι σε καλό επίπεδο όταν ενταχθούν οι Πετρούσεφ και Λονγκ. Μέχρι τότε και ειδικά όσο ο Γκος είναι εκτός, οι λύσεις στην περιφέρεια, είναι περισσότερο περιορισμένες παρά αρκετές. Στο παιχνίδι του Φαλήρου, ο Ολυμπιακός πρέπει να στηριχθεί ξεκάθαρα στην αμυντική του όρεξη! Αν καταφέρει να βγάλει τους Μαδριλένους εκτός λογικής και ζώνης ευφορίας, τότε το παιχνίδι θα κυλήσει καλά για την ελληνική ομάδα.

Ταβάρες και Φαλ, αναμένεται να αλληλοεξουδετερωθούν, αφού οι δύο… γίγαντες κάνουν ίδια πράγματα κι έχουν παρόμοια επίδραση ο καθένας για την ομάδα του. Το παιχνίδι λογικά θα το κρίνουν οι κοντοί. Εκείνοι που θα μείνουν μακριά από την πίεση, που θα εκτελέσουν το πλάνο με καθαρό μυαλό, αλλά φυσικά κι εκείνοι που θα είναι σε τέτοια βραδιά, ώστε να σκοράρουν και να τραβήξουν την ομάδα τους. Θα είναι δηλαδή και θέμα ποσότητας. Αν ο Ολυμπιακός πχ έχει τρεις σε καλό επιθετικό βράδυ κι η Ρεάλ έχει έναν και οι υπόλοιποι πόντοι είναι διασπασμένοι, τότε ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει το πλεονέκτημα για τη νίκη.

Υπό αυτό το πρίσμα για ένα ακόμα παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τεράστια ανάγκη τον Κάναν και τον Πίτερς με το “φονικό” μακρινό τους σουτ. Είναι τα βασικά όπλα της ελληνικής ομάδας για να ανοίξει τη συνήθως κλειστή άμυνα της Ρεάλ, να δώσει παλμό κι ένταση στο ΣΕΦ, να δημιουργήσει εν ολίγοις συνθήκες νίκης. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του τον καλύτερο πλέι μέικερ του πρωταθλήματος. Ο Φακούντο Καμπάτσο είναι σε δαιμονιώδη κατάσταση, με σκορ, δημιουργία και διάφορα άλλα πράγματα στο παρκέ που τον κάνουν να είναι μπροστά μακράν του δευτέρου. Το αίνιγμα απλό κι η λύση του ανοίγει τον δρόμο, όπως η Σφήκα: “Θα περιορίσει τον Αργεντίνο ο Ολυμπιακός”; Από την απάντηση θα κριθούν πολλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα