Ολυμπιακός: Τι είχε, τι έχασε…

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο από κανέναν φίλο του Ολυμπιακού. Είναι ένα παιχνίδι που κρύβει πίσω του τεράστια ιστορία και η επικράτηση είναι και για τος δύο ομάδες ένα απ΄τα σταθερά ζητούμενα κάθε σεζόν. Ο Ολυμπιακός σε τέσσερα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε μία νίκη. Μάλιστα οι δύο τελευταίες ήττες ήταν συνεχόμενες και σίγουρα είναι ακόμα

μια ανορθογραφία για τον Ολυμπιακό. Βέβαια μια ήττα δεν πρέπει να προκαλέσει περαιτέρω τριγμούς, ακόμα κι αν είναι απ’ τον “αιώνιο αντίπαλο”, όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων ξεπερνάει τους 21 βαθμούς!

Ο Ολυμπιακός έχει τα κουσούρια του φέτος και νομίζω κανείς δεν πίστεψε πως με τρεις συνεχόμενες νίκες, άλλαξε δραματικά στη διαχείριση των ματς. Οι Πειραιώτες πλέον δεν είναι ψύχραιμοι όταν ζητάνε κάτι από ένα παιχνίδι. Είτε αυτό είναι το πρώτο γκολ, είτε η ισοφάριση, είτε η ανατροπή. Είναι μια νευρική ομάδα που δεν δείχνει ν’ απολαμβάνει το παιχνίδι και η τεράστια διαφορά απ’ τους διώκτες της είναι και το κύριο αφήγημα της, μετά από κάτι βράδια σαν το χθεσινό.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έχασαν απολύτως τίποτα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οφείλουν να κοιτάξουν γρήγορα μπροστά και να κλείσουν τη σεζόν με ηρεμία. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (14/05, 20.00, NS Prime) δεν πρέπει να συνδεθεί με τη φιέστα κατάκτησης του πρωταθλήματος που θ’ ακολουθήσει. Οι Θεσσαλονικείς θα έχουν υψηλό κίνητρο και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποχαιρετήσει θετικά τους πιστούς φίλους της ομάδας. Έχοντας πάρει το μάθημα τους απ’ τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός αναμένεται τουλάχιστον πιο κυνικός απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα