Ολυμπιακός: Σέντρα πρόκρισης στα κανάλια Novasports

Είναι η πρώτη φορά που οι Αζέροι θα βρεθούν στον δρόμο ελληνικής ομάδας στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για να συμβεί αυτό απέκλεισαν με δύο νίκες (σκορ 2-1 και στα δύο παιχνίδια) την Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία. Μάλιστα ομάδα της ίδιας χώρας είχαν νικήσει και την τελευταία φορά που πήραν πρόκριση σε προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης καθώς τότε (20120 είχαν αποκλείσει τη Ζεσταφόνι, προτού μείνουν εκτός από την Χάποελ Κιριάτ του Ισραήλ.

Για τον πρωταθλητή Ελλάδας είναι η 181η

αναμέτρηση για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πέρυσι χρειάστηκε να δώσει μόνο δύο αγώνες για να μπει στη φάση των ομίλων, αφήνοντας εκτός θεσμού την κυπριακή Ομόνοια με νίκη 2-0 στο Φάληρο και ισοπαλία χωρίς γκολ στην Κύπρο.

Την δεύτερη χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να αποκλείσουν τρεις ομάδες για να φτάσουν σε όμιλο της διοργάνωσης.

Αρχικά τη Βικτόρια Πλζεν από την οποία απέσπασαν 0-0 στην Τσεχία πριν επικρατήσουν άνετα με 4-0 στο Φάληρο.

Στη συνέχεια πέρασαν το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ με δύο νίκες, 1-0 στην Τουρκία και 2-0 στην Ελλάδα. Τελευταίο εμπόδιό τους ήταν η Κράσνονταρ, την οποία νίκησαν με 4-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και 2-1 στη Ρωσία.

Η Νεφτσί Μπακού επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος της χώρας της μετά από 8 χρόνια, διάστημα που είχε κυριαρχήσει η Καραμπάγκ. Νεφτσί με 9 και Καραμπάγκ με 8 είναι οι ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη χώρα.

Για τους Αζέρους είναι το 67ο παιχνίδι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και 19ο σε προκριματικά Champions League όπου έχει απολογισμό 7 νίκες – 7 ήττες και 4 ισοπαλίες.

Η Νεφτσί δεν έχει βρεθεί ποτέ σε φάση ομίλων αυτής της διοργάνωσης, όμως έπαιξε σε εκείνη του Europa League το 2012, έχοντας αφήσει εκτός θεσμού τότε τον ΑΠΟΕΛ. Η ελληνική ομάδα μετρά 6 διαδοχικές προκρίσεις και θα αναζητήσει την 21η παρουσία της σε φάση ομίλων του Champions League.

Keywords
Τυχαία Θέματα