Ολυμπιακός: Παιχνίδι αλήθειας

Η συνάντηση με την Αταλάντα απόψε το βράδυ (22.00, MC LIVE Novasports.gr) είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς. Πρόκειται όχι μόνο για μια σύγκρουση με φόντο το προβάδισμα πρόκρισης, αλλά και ένα… λουτρό αλήθειας για την πραγματική αγωνιστική εικόνα των Πειραιωτών. Οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αποκτήσει μια διαφορά εννέα βαθμών στη Super League

και είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με μια διαφορά που θα τους κάνει να νιώσουν άνετα εν όψει των play offs. Η μαεστρία του Ολυμπιακού να μην χάνει δεν έμεινε ασχολίαστη απ’ τον προπονητή της Αταλάντα, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι στη χθεσινή συνέντευξη τύπου. Ασχέτως δυναμικότητας του πρωταθλήματος, η ικανότητα της μη ήττας πιστώνεται στον φετινό Ολυμπιακό.

Όμως το αποψινό ματς θα είναι διαφορετικό. Το έχει πει εδώ και καιρό ο Πέδρο Μαρτίνς και προετοιμάζει κατάλληλα τους παίκτες του. Θα είναι ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που θα βαλθεί να ρίξει φως στις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο πως οι παίκτες του Ολυμπιακού στέκονται στις δηλώσεις τους στην εξαιρετική φυσική κατάσταση της ομάδας του Μπέργκαμο. Είναι αυτό που προβληματίζει περισσότερο τον Μαρτίνς, καθώς η ομάδα του παρουσιάζει αρρυθμίες σε μεγάλα χρονικά διαστήματα των ματς του εγχώριου ενδιαφέροντος.

Ο Μαρτίνς δεν προτίθεται να κατεβάσει φοβικό τον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μεγάλες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα. Το μεγάλο κέρδος της φετινής πορείας του Ολυμπιακού είναι ο κυνισμός στο παιχνίδι του. Η αξιοποίηση της “μισής” ευκαιρίας είναι απαραίτητη για το παιχνίδι με την Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός ξέρει ακριβώς τι θέλει απ’ το συγκεκριμένο ματς. Οι Ιταλοί δεν πρέπει να βρουν ρυθμό και ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να είναι παθητικός στο παιχνίδι του. Για να συμβεί αυτό, πρέπει η πλειοψηφία των παικτών να το πιστέψει και να βρεθεί σε καλή βραδιά αγωνιστικά και πνευματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα