Ολυμπιακός: Ο Μίτσελ τώρα… δικαιώνεται

Ο Μίτσελ ανακοίνωσε την αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με τη Φράιμπουργκ (27/10, 22.00, MC LIVE Novasports.gr) χωρίς τους Παπασταθόπουλο, Σισέ και Βρσάλικο. Αυτό σημαίνει πως οι “ερυθρόλευκοι” θα δοκιμαστούν στη Γερμανία χωρίς αρκετές επιλογές των μετόπισθεν για ένα αρκετά δύσκολο ματς. Αυτό σημαίνει

πως η λογική της τριάδας στην άμυνα που δουλεύει ο Μίτσελ για το συγκριμένο παιχνίδι, θα εξυπηρετηθεί με τους Εμβιλά, Μπα και Ντόη, ενώ υπάρχει και ο “αστερίσκος” του Ρέτσου. Ο Ισπανός τεχνικός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στους πλέον έτοιμους αμυντικούς και η λογική λέει πως οι Εμβιλά και Ντόη είναι οι σίγουροι, ενώ παίζεται η τρίτη θέση.

Αυτό πριν από έναν μήνα θ’ αποτελούσε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο ο Μίτσελ με την άμεση ενεργοποίηση του Ανδρέα Ντόη, αύξησε εκ των έσω τις επιλογές του. Ο 19χρονος “ψήθηκε” σε πραγματικές αγωνιστικές καταστάσεις υψηλού επιπέδου και πλέον μπορεί να σταθεί με λιγότερο ρίσκο σε σημαντικά παιχνίδια. Είναι λοιπόν μια απόφαση την οποία πιστώνεται ο Μίτσελ και μένει να δούμε αν ο Ντόη θα εξελιχθεί σε μια εσωτερική μεταγραφή με μηδενικό κόστος και υψηλές προοπτικές.

Είναι μια πρώτη δικαίωση των ιδεών και της τόλμης του Μίτσελ, ο οποίος έχει καταφέρει στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στην άκρη του πάγκο του Ολυμπιακού, να δώσει μια πιο ορθολογική ποδοσφαιρική εικόνα στο σύνολο του. Μικρές πινελιές όπως η ενεργοποίηση του Ντόη, η επανεμφάνιση του Φορτούνη, η σωστή διαχείριση του Μπιέλ, η στήριξη των σταθερών αξιών, αλλά και η ανάδειξη νέων αποτελούν στοιχεία της στρατηγικής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα