Ολυμπιακός: Ο κόσμος να τραγουδά για 3×3 και ευρωπαϊκό, οι παίκτες να σκέφτονται το επόμενο λεπτό!

Ο Ολυμπιακός των 10 (!) αλλαγών του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε το καθήκον του απέναντι στην “ανέμελη” και επικίνδυνη Λαμία και επικράτησε 4-1 πριν την τεράστια πρόκληση και τα παιχνίδια με την Άστον Βίλα για την ημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League.

Ο Βάσκος πραγματοποίησε εκτεταμένο rotation και για άλλη μια φορά έδειξε πως κανείς δεν περισσεύει σε μια τιτάνια προσπάθεια, με στόχο τον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και του καλύτερου δυνατού πλασαρίσματος στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι ήττες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού ανανέωσαν το ενδιαφέρον στα playoffs της Super League και καθώς η ψαλίδα της διαφοράς μειώθηκε, ο Ολυμπιακός έχει πλέον “μαχαίρι και πεπόνι” και με τρεις νίκες στα τελευταία ισάριθμα ματς, θα στεφθεί πρωταθλητής σε μια χρονια roller coaster!

Οι φίλοι της ομάδας δεν κρύβουν τις απαιτήσεις τους και χθες στο “Καραϊσκάκη” ζήτησαν ευρωπαικό τρόπαιο. Μετά τα βραδινά αποτελέσματα, κυκλοφόρησαν στα social media αμέτρητες αναρτήσεις για το επικείμενο 3×3 που θα στείλει την κούπα κατά Πειραιά μεριά. Βέβαια μια τέτοια προσέγγιση καλό θα είναι να μείνει εκτός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου. Ο Ολυμπιακός έχει να διαβεί ένα βουνό μπροστά του. Μια άκρως απαιτητική δοκιμασία με την Άστον Βίλα και στη συνέχεια τρία σκληρά ντέρμπι -ίσως τα πιο σκληρά των τελευταίων 20 ετών- με φόντο την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οπότε ο Μεντιλίμπαρ πρέπει να μετρήσει τις φυσικές και πνευματικές δυνάμεις της ομάδας του, να θέσει προτεραιότητες και ανάλογα να κατευθύνει όχι μόνο τους παίκτες, αλλά και τον σύλλογο.

Αν ολόκληρος ο οργανισμός του Ολυμπιακού θεωρήσει πως με συνθήματα και αναρτήσεις είναι εφικτό να πραγματοποιήσεις τη μεγαλύτερη υπέρβαση της ποδοσφαιρικής σου ιστορίας, τότε πιθανή αποτυχία (καθώς μιλάμε για το πλέον αμφίρροπο πρωτάθλημα της ιστορίας) θα κάνει κρότο και θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα ματς της σεζόν. Οπότε ο κόσμος καλά κάνει και τραγουδά και ζητάει πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό, όμως ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του πρέπει να σκέφτονται το επόμενο ματς και τίποτα άλλο. Προσωπικά θεωρώ πως η σεζόν ακόμα και αν πέσει στα βράχια, θα είναι επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό, καθώς θα έχει πραγματοποιήσει ένα πλούσιο ευρωπαϊκό ταξίδι, ενώ παράλληλα θα έχει πάρει ένα σκληρό μάθημα για την επόμενη σεζόν, έχοντας ήδη όμως στο τιμόνι δύο ικανούς καπετάνιους. Μαρινάκη και Μεντιλίμπαρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα