Ολυμπιακός: Μια σεζόν που ήδη μοιάζει για… πέντε!

Πόσα ν’ αντέξει ο μέσος Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν; Την τετράκις εναλλαγή προπονητών στον πάγκο; Το πολυάριθμο ρόστερ που σε κάνει να ξεχνάς πως έχουν σκοράρει φέτος ο Ραντζέλοβιτς (!) και ο Ζινκερνάγκελ; Το -12 απ’ την κορυφή που εξανεμίστηκε; Την αδυναμία νίκης σε ντέρμπι, που μοιάζει να γίνεται συνήθεια; Πρόκειται για μια θεότρελη σεζόν στο “ερυθρόλευκο” στρατόπεδο για την οποία δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για εξηγήσεις και αναλύσεις, ειδικά απ’ τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!

Οι φίλοι της ομάδας έχουν ήδη ζήσει… πέντε ζωές μέσα σε λίγους μήνες και είναι προφανές πως αν το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν με ποδοσφαιρικούς όρους πραγματικά υψηλό, οι Πειραιώτες θα είχαν μείνει εδώ και καιρό εκτός νυμφώνος. Ο Ολυμπιακός κατάφερε λίγες ημέρες μετά το πιο “ξενέρωτο” και αυτοκαταστροφικό αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη, να παρουσιαστεί “καυτός” σαν λάβα στο Φάληρο απέναντι στον πολύ ανώτερο ΠΑΟΚ (σε σχέση με τους “κίτρινους”) και να τον παρασύρει… ετσιθελικά στο τελικό 3-1.

Αυτό που παρακολουθήσαμε στα πρώτα 25 λεπτά του ματς ήταν αγνή ποδοσφαιρική αντίδραση εκ μέρους των παικτών του Ολυμπιακού λίγες ημέρες μετά την παραίτηση Μίτσελ. Ήταν η πιο ξεκάθαρη δήλωση των ποδοσφαιριστών για όλα όσα άκουσαν μετά το ατυχές 2-2 απέναντι στον Άρη. Ο Ζοσέ Ανιγκό πήρε ένα τεράστιο ρίσκο με την παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα στα δικά μας μάτια. Για τον Γάλλο μάνατζερ, ο συμπατριώτης αποτέλεσε το στήριγμα του σ΄αυτό το πρώτο πραγματικά μεγάλο ματς της προπονητικής του πορείας. Ο Βαλμπουενά έχει μετρημένα τέτοια ματς μέχρι την αυλαία της καριέρας του σαν ποδοσφαιριστής και απολαμβάνει κάθε λεπτό. Μαζί του και οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Προφανώς όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω για το χθεσινό αποτέλεσμα. Η συνέχεια στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό (09/04, 21.00, MC LIVE Novasports.gr) θα είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Ένα εντελώς διαφορετικό ματς, ένας άλλος αντίπαλος, ένα υψηλότερο διακύβευμα. Ο Ολυμπιακός πριν προλάβει να “σβήσει” απ’ το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ θα δοκιμαστεί κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο, στο πιο σημαντικό ντέρμπι της δεκαετίας! Το ψυχολογικό αβαντάζ, το λιγότερο άγχος, τα περισσότερα καύσιμα πριν το ματς τα έχει ξεκάθαρα ο Ολυμπιακός. Τι θα δούμε στο χορτάρι άγνωστο!

Keywords
Τυχαία Θέματα