Ολυμπιακός: Μια ομάδα συμφιλιωμένη με τις αδυναμίες της (vids)

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε μια ιδιαιτέρως σημαντική νίκη στο ντέρμπι κορυφής απέναντι στην ΑΕΚ, καθώς ξέφυγε με έξι βαθμούς από τους “κιτρινόμαυρους” και επτά από τον ΠΑΟΚ. Είναι μια διαφορά σημαντική αν αναλογιστούμε πως βρισκόμαστε μόλις στη δέκατη αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός

είναι επιφορτισμένος και με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, σε σχέση με την ΑΕΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να μείνει εκτός του κλίματος που είχε δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εξαιρετική η πνευματική προσέγγιση του ντέρμπι απ’ τον Μαρτίνς. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η ΑΕΚ με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, με νέο προπονητή και με ποιοτικότερο ρόστερ σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ίσως είδε το ματς ρεβανσιστικά για το βαρύ 1-5 του Μαη του 2021. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν θέλησε ν’ αποδείξει τίποτα, γι’ αυτό βάδισε με απόλυτη ψυχραιμία στην προετοιμασία του ματς και στον τρόπο προσέγγισης του.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν προσπάθησαν ν’ αποδείξουν τίποτα στο ματς με την ΑΕΚ. Ευτύχησαν να μπουν μπροστά στο σκορ μετά από 58 δευτερόλεπτα αγώνα με το βολέ του Καμαρά και στη συνέχεια περίμεναν από την ΑΕΚ να πει την επόμενη κουβέντα στον αγώνα. Μόνο που η ενέργεια που έβγαλε ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε την “Ένωση”. Οι προσωπικές μονομαχίες στα πολύ κρίσιμα πρώτα 20-25 λεπτά του ματς ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και ακόμα και το 1-1 δεν έδειξε ν΄ αλλάζει τις ισορροπίες στο ψυχολογικό σκέλος υπέρ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΚΙΜΠΟΥ!

Μετά το πρώτο γκολ του Αραούχο, ο Ολυμπιακός δεν πανικοβλήθηκε, δεν έχασε μέτρα στο γήπεδο, ούτε έψαξε με μανία το δεύτερο δικό του γκολ. Δούλεψε με εξυπνάδα δημιουργώντας προυποθέσεις για όσα ήθελε. Η ΑΕΚ προσπαθούσε χωρίς ακριβώς να ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο, την ώρα που ο Ολυμπιακός γνώριζε ακριβώς το πως θα έρθει η νίκη.

Ο Λαλά είναι εδώ και καιρό… “oh Lala”! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι Πειραιώτες βασίστηκαν στην πολύ δυναμική είσοδο τους στο ματς. Στην καλή εμφάνιση των Μαντί Καμαρά και Γιάν Εμβιλά, οι οποίοι ήταν πληθωρικοί στη μεσαία γραμμή και δεν δημιούργησαν μεγάλα κενά. Στον αεικίνητο και απρόβλεπτο Αγκιμπού, ο οποίος είναι ο “καλύτερος μαθητής” του Μαρτίνς, έχοντας σκοράρει όλα τα γκολ του στη Super League μέχρι το 25ο λεπτό των αναμετρήσεων. Στην αθλητικότητα και στο φορμάρισμα του Παπέ Σισέ, ο οποίος ήταν και χθες πραγματικός “βράχος”. Στον… πραγματικό Κένι Λαλά, που πλέον φανερώνει τους λόγους της απόκτησης του. Στον μεγάλο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που μπορεί να σκοράρει με χίλιους τρόπους.

ΤΟ 1-2 ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

O Ολυμπιακός σε πέντε παιχνίδια εκτός έδρας για το ελληνικό πρωτάθλημα έχει σκοράρει πρώτος και στα τέσσερα απ’ αυτά έχει ισοφαριστεί, ωστόσο έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη (Λαμία 1-2, Αστέρας Τρ. 0-2, ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, Παναιτωλικός 1-2, ΑΕΚ 2-3). Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν ξαναζήσει το συγκεκριμένο σενάριο, ο ίδιος ο Πορτογάλος έχει αποδεχτεί αυτή την αδυναμία και έχει μιλήσει αρκετά με παίκτες-κλειδιά για να διορθώσει πράγματα. Πρόκειται για ομάδα λοιπόν που έχει συμφιλιωθεί με την αδυναμία της, την έχει αντιληφθεί και δουλεύει πάνω σ’ αυτή.

ΤΟ 1-3 ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Επομένως δεν έχασε τις ισορροπίες της όταν αντιμετώπισε ξανά το ίδιο σενάριο! Κάπως έτσι θα αλλάξει την εικόνα εκτός έδρας. Κάτι ανάλογο συνέβη με τα παράπονα του Μαρτίνς στις πρώτες αγωνιστικές για την ελλιπή αποτελεσματικότητα των παικτών του στις τελικές φάσεις. Με αρκετή δουλειά σε προπονητικό και αγωνιστικό χρόνο, ο Ολυμπιακός μεταμορφώθηκε στην πιο κυνική ομάδα της φετινής κούρσας και οφείλει πολλούς από τους πόντους της διαφοράς που ήδη έχει χτίσει στα “εύκολα” γκολ που πετυχαίνει. Η μπάλα παραμένει χαμηλά για τον Μαρτίνς και τους συνεργάτες του, καθώς ο Πορτογάλος έχει πει στο παρελθόν πως “…μια ήττα σου παίρνει περισσότερα απ’ όσα σου δίνει μια νίκη…”. Το chip έχει ήδη γυρίσει σε ρυθμούς Φενερμπαχτσέ και οι πανηγυρισμοί ολοκληρώθηκαν στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα