Ολυμπιακός: Μέρες “Βιγιαρεάλ” ζει ο Μπακαμπού (vids)

Η φετινή κούρσα των σέντερ φορ στον Ολυμπιακό ήταν απαιτητική υπόθεση για τους τρεις επιθετικούς που έλαβαν θέση στη… γραμμή εκκίνησης. Ελ Αραμπί, Ουί Τζο και Μπακαμπού έπρεπε να παλέψουν για τη φανέλα του βασικού, αντιμετωπίζοντας υψηλό ανταγωνισμό. Εκτός λοιπόν από αγωνιστική ποιότητα, οι τρεις παίκτες έπρεπε να επιδείξουν και πνευματικά προσόντα. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είχε το προβάδισμα ίσως καθώς γνώριζε απόλυτα τον παλμό της

ομάδας, ενώ οι Ουί Τζο και Μπακαμπού ήταν τα νέα πρόσωπα που θα έπρεπε να προσαρμοστούν.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού με βάση τους μέχρι στιγμής αριθμούς είναι ο πλέον εντυπωσιακός παίκτης στη γραμμή κρούσης. Ο Κογκολέζος επιθετικός είναι για την ώρα ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας με επτά γκολ σε 14 παιχνίδια και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Όλα αυτά μόλις σε 839 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει έξι γκολ και έχει μοιράσει τρεις ασίστ σε 26 ματς και 1.113 λεπτά.

Η πειστική επιστροφή στην Ευρώπη ήταν ένα απ’ τα ζητούμενα του Σεντρίκ Μπακαμπού απ΄τη σεζόν 2021/22 όταν και φόρεσε τη φανέλα της Μαρσέιγ, μετά από τέσσερις σεζόν στην Κίνα και την Γκουοάν του Πεκίνου. Στον γαλλικό νότο δεν τα κατάφερε καθώς σκόραρε μόλις τέσσερις φορές, αλλά με τον Ολυμπιακό τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ήδη έχει επτά γκολ, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στο πρώτο σημαντικό σερί των πρωταθλητών. Η ομάδα του Μίτσελ πραγματοποίησε για πρώτη φορά τρεις συνεχόμενες νίκες και ο Μπακαμπού σκόραρε και στα τρία ματς με Αστέρα Τρίπολης, Ιωνικό και Βόλο.

Κάτι ανάλογο είχε να κάνει ο Μπακαμπού σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα από τότε που αγωνιζόταν στη Βιγιαρεάλ και προκαλούσε έντονο ενδιαφέρον με τα επιτεύγματα του. Τον Απρίλιο του 2017 είχε σκοράρει τρεις φορές σε ισάριθμα συνεχόμενα ματς με Μπιλμπάο, Αλαβές και Λεγανές (δύο γκολ), ενώ το είχε κάνει και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς με Ειμπάρ (χατ – τρικ), Χιρόνα (δύο γκολ) και Λας Πάλμας. Με ένα γκολ κόντρα στον Άρη την προσεχή Κυριακή (15/01, 19.30, MC LIVE Novasports.gr) ο Μπακαμπού θα καταρρίψει το προσωπικό ρεκόρ συνεχόμενων γκολ σε πρωτάθλημα, καθώς ούτε με τη Σοσό είχε καταφέρει κάτι ανάλογο.

Keywords
Τυχαία Θέματα