Ολυμπιακός –Λαμία 1-0: Ο Σαράνοφ κράτησε χαμηλά το σκορ

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την Λαμία στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος για το 2021 και συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μάρτινες χρειάστηκε να φορτσάρει μόνο στο πρώτο μέρος, εκεί όπου πέτυχε το γκολ με τον Ελ Αραμπί στο 22΄, ενώ λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε χαμένο πέναλτι. Τεράσρτια η συμβολή του Σαράνοφ

στο χαμηλό σκορ, καθώς ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα σε κάθε δύσκολη περίπτωση μπροστά από την εστία του

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ολυμπιακός (4-2-3-1)
O Μαρτίνς επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Βατσλίκ. Δεξιά στην άμυνα επιλέχθηκαν ο Λαλά δεξιά, ο Ρέαμπτσιουκ αριστερά και στο κέντρο οι Σισέ και Παπασταθόπουλος. Στη μεσαία γραμμή ο Γιαν Εμβιλά με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη πήραν θέση πίσω από τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ για τα δύο άκρα της επίθεσης επελέγησαν οι Ρόνι Λόπες και Γιώργος Μασούρας. Με την κορυφή της επίθεσης, βεβαίως, να… ανήκει στον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και 2ο του πρωταθλήματος, Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Λαμία (4-2-3-1)
Χωρίς τον Αντέτζο και τον τιμωρημένο Μπεχαράνο, παρέταξ την ομάδα του ο Μιχάλης Γρηγορίου που κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Σαράνοφ. Στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σαραμαντάς (αριστερά) και Προβυδάκης (δεξιά), με στόπερ τους ΤΖανετόπουλο – Γκόλεμιτς. Μπροστά τους ο Νούνιες με τον Ελευθεριάδη (δεξιά) και Ρόμανιτς (αριστερά) και μοναδικό προωθημένο τον Αραμπούλι.

Το πρώτο ημίχρονο
Καθολική υπεροχή του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο με την υπεροχή των «ερυθρόλευκων» να… επιβραβεύεται στο 17΄ όταν κέρδισε πέναλτι μετά την κάθετη του Καμαρά στον Μασούρα ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να πλασάρει τον Σαράνοφ, η μπάλα κόντραρε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έφτασε στον Αγκιμπού Καμαρά που έπεσε στο έδαφος από τον Γκέντζογλου.
Στην εκτέλεση του πέναλτι ο Σαράνοφ νίκησε τον Ελ Αραμπί, διατηρώντας το 0-0.
Λίγο αργότερα (20΄) καταγράφεται διπλή απόκρουση του Σαράνοφ από τις προσπάθειες των Καμαρά και Μπουχαλάκη, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση (στο 21΄ αντεπίθεση της Λαμίας), ο Βάλτσικ νικάει τον Αραμπούλι.
Στο 23΄ ο Ολυμπιακός καταφέρνει να νικήσει τον Σαράνοφ, όταν από την εξαιρετική κάθετη του Λαλά στον Καμαρά και το πλασέ του τελευταίου η μπάλα κοντράρει στο σώμα του εξερχόμενου Σαράνοφ για να καταλήξει στον Βαλμπουενά που παραφυλούσε και με το ωραίο πλασέ καταφέρνει να παραβιάσσει την αντίπαλη εστία (1-0).
Στο 25΄ σε ωραίο πλασέ του Λόπες, ο Σαράνοφ καταφέρνει για μια ακόμη φορά να απομακρύνει την μπάλα και να διατηρήσει το σκορ σε… χαμηλά επίπεδα.

Το β΄ ημίχρονο

Μέτριο θέαμα στην επανάληψη με την Λαμία να προσπαθεί να πάρει μέτρα αλλά είναι παντελώς ακίνδυνη καθώς ο Αραμπούλι δεν είχε βοήθειες στην επίθεση, οι δε γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητα ελέγχοντας απόλυτα τον χώρο του κέντρου. Μοναδική καλή στιμγή σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν στο 81΄ με τον Τικίνιο να γίνεται απειλητικός, αλλά και πάλι να μην μπορεί να περάσει από τον Σαράνοφ, ενώ στο 81΄ ο Εμβιλά απλώνοντας το πόδι του διώχνει την μπάλα από το σουτ του Αραμπούλι πριν δημιουργηθεί ανστάτωση στα καρέ των “ερυθρόλευκων”.

Οι Αγφκιμπού Καμαρά, Ελ ΑΑραμπί και Λόπες ήταν οι κορυφαίοι των νικητρών, ενώ εκτός του Σαράνοφ πολύ καλή παρουσία είχε και ο Τιρόνε που πέρασε ως αλλαγή και συμάζεψε σημαντικά τον μεσαίο χώρο της ομάδας του

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρεαμπτσούκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (57΄ Μ. Καμαρά), Λόπες (76΄ Ονιεκούρου), Αγκιμπού Καμαρά (90΄ Μπα), Μασούρας (57΄ Ροντρίγκες), Ελ Αραμπί (76΄ Τικίνιο)

Λαμία: Σαράνοφ, Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Γκέντσογλου, Τζανδάρης (86΄Τσούκαλος), Ελευθεριάδης (67΄ Μανουσάκης), Νούνιες (67΄Ταϊρον), Ρόμανιτς, Αραμπούλι

Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης, Κων. Τριανταφύλλου
4ος: Κωνσταντίνος Περράκης
VAR: Βασίλης Φωτιάς
AVAR: Πέτρος Πάτρας

Keywords
Τυχαία Θέματα