Ολυμπιακός Κ19: Η «ερυθρόλευκη» πορεία μέχρι τη «στέψη» (videos)

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού έκανε αυτό που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει. Κατέκτησε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το τρόπαιο του UEFA Youth League. Νίκησε τη Μίλαν με 3-0 και «στέφθηκε» πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η πορεία του μέχρι τον τελικό όμως… καθόλου εύκολη. Όχι όμως ακατόρθωτη.

Η αρχή έγινε στις

4 Οκτωβρίου 2023. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Λέτσε σε διπλούς τότε αγώνες. Παπακανέλλος, Κωστούλας και Πνευμονίδης οι σκόρερ για τους Πειραιώτες, ενώ ο Πασκαλάου είχε προσωρινά ισοφαρίσει για την ιταλική ομάδα. Στο τέλος του ίδιου μήνα (25/10) η ρεβάνς, όπου με το ίδιο σκορ (1-3) και σκόρερ τους Μουζακίτη και Κωστούλα (2), οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-2.

Επόμενη αντίπαλος η Γκαμπάλα. Στις 8 Νοεμβρίου στο Αζερμπαϊτζάν, οι Μουζακίτης, Κωστούλας και Δαρβίρας, ολοκλήρωσαν ένα επιβλητικό διπλό με 3-0. Ο επαναληπτικός στις 29 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, καθώς με ένα άνετο 4-0 και συνολικό σκορ 7-0, ήρθε ακόμη μια πρόκριση.

Στα «βαθιά» από… νωρίς. Ένα «βήμα» πριν τους «16» της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ίντερ σε μονό αγώνα, εντός έδρας. Το 0-0 «οδήγησε» τις δύο ομάδες στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου με σκορ 6-5 η ομάδα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έκλεισε θέση για τις καλύτερες 16 της Ευρώπης.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πάλι σε μονό παιχνίδι, το επόμενο «θύμα» άκουγε στο όνομα Λανς. Χορταστικό ματς, με δύο γκολ για κάθε ομάδα και τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το 0-2, όπου με γκολ των Κωστούλα και Πνευμονίδη μέσα σε τέσσερα λεπτά, ολοκλήρωσε μια απίθανη ανατροπή. Για ακόμη μια φορά η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο ικανοί και με 4-2 σκορ άφησαν εκτός συνέχειας τη γαλλική ομάδα.

Μακριά από το «σπίτι» του και το κρύο Μόναχο, η ομάδα του Συλαϊδόπουλου καλέστηκε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Μπάγερν. Σε ένα φαντασμαγορικό πρώτο ημίχρονο, όχι απλώς άντεξε, αλλά κατατρόπωσε τη γερμανική ομάδα πετυχαίνοντας τρία γκολ. Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Κωστούλας, έστειλαν στους 4 τον Ολυμπιακό (1-3 τελικό σκορ) και η επίτευξη της κατάκτησης μόνο μακρινό όνειρο δεν ήταν πλέον.

Ο Σινά «ντύθηκε»… Τζολάκης, σε διήμερο «ερυθρόλευκης παράνοιας», με τις δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις της ομάδας. Σε ότι αφορά την ομάδα νέων πάντως και το ματς κόντρα στη Ναντ για τα ημιτελικά, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με τις σωτήριες επεμβάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι, έδωσε την πρόκριση ξανά, αυτή την φορά στον τελικό, έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Το «ταξίδι» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο και πιο ονειρεμένο τρόπο. Μουζακίτης, Παπακανέλλος και Μπακούλας, «υπέγραψαν» την ιστορικότερη νίκη της ομάδας νέων του Ολυμπιακού. Η επικράτηση με 3-0 επί της Μίλαν, έδωσε το τρόπαιο στους «ερυθρόλευκους», στην πιο «χρυσή» σελίδα της ιστορίας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα