Ολυμπιακός: Η παράδοση με το μέρος του

Ο Ολυμπιακός “μπαίνει” στη μάχη” των πλέι οφ της Stoiximan Super League, με σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την “ανάκτηση” των εγχώριων σκήπτρων.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο “Γ. Καραϊσκάκης” με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Ο Ολυμπιακός, πέρα από τη στήριξη

του κόσμου του, έχει και με το μέρος του τη παράδοση, καθώς μετράει μόνο νίκες τα προηγούμενα χρόνια σε πρεμιέρα πλέι οφ που ανακηρύσσουν πρωταθλητή.

Οι “ερυθρόλευκοι” θα συμμετάσχουν για πέμπτη φορά στη διαδικασία των πλέι οφ. Η πρώτη φορά ήταν τη σεζόν 2009/10, όταν συμμετείχαν μόνο οι ομάδες των θέσεων 2-5. Ο Παναθηναϊκός είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής εκείνη τη σεζόν, το τελευταίο του χρονικά πρωτάθλημα. Τότε ηττήθηκαν με 2-0 από τον Άρη με δύο γκολ του Έντι Τζόνσον.

Η σεζόν 2019-20 είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το τρέχον σύστημα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Τότε, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την “άλωση” της Τούμπας, καθώς με γκολ του Ελ Αραμπί νίκησε με 1-0. Τα επόμενα δύο χρόνια, οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν στη πρεμιέρα τον Άρη στο Φάληρο, αμφότερες κέρδισαν με 1-0 και 2-1. Πέρσι, με γκολ των Κασάμι, Μπακαμπού και Φορτούνη, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-0 εκτός έδρας τον Βόλο.

Σεζόν 2009/10Ξεκίνησε πρώτος Τερμάτισε τέταρτοςΆρης-Ολυμπιακός 2-0Σεζόν 2019/20Ξεκίνησε πρώτος Τερμάτισε πρώτοςΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1Σεζόν 2020/21 Ξεκίνησε πρώτος Τερμάτισε πρώτος Ολυμπιακός-Άρης 1-0Σεζόν 2021/22 Ξεκίνησε πρώτος Τερμάτισε πρώτος Ολυμπιακός-Άρης 2-1Σεζόν 2022/23 Ξεκίνησε τρίτος Τερμάτισε τρίτος Βόλος-Ολυμπιακός 0-3
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός,olybiakos