Ολυμπιακός: Η αισιοδοξία για Χάμες και το μεγάλο “αν”…

Η ήττα του Ολυμπιακού απ’ τον ΠΑΟΚ έφερε αναταράξεις στο στρατόπεδο των Πειραωτών, καθώς το συγκεκριμένο αποτέλεσμα προστίθεται σε ένα σύνολο ανεπιτυχών αποτελεσμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να κυνηγήσουν τη διαφορά δέκα πόντων απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό,

αλλά κυρίως να βρουν γρήγορα σταθερότητα στην αγωνιστική τους εικόνα. Απέναντι στον ΠΑΟΚ η ομάδα του Μίτσελ έκανε αρκετά σωστά, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό. Οι Θεσσαλονικείς δεν είπαν όχι στα δώρα του Ολυμπιακού και διαχειρίστηκαν υπέρ τους την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός οφείλει να χτίσει πάνω στο καλό 20 λεπτό, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Τότε και ενέργεια είχε και διάθεση υπεροχής έβγαλε στο χορτάρι και ξεχώρισαν προσωπικότητες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Ο Χάμες πανηγυρίζει το παρθενικό του “ερυθρόλευκο” γκολ! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σημαντικότερη απ’ αυτές τις φιγούρες είναι ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο 31ετών Κολομβιανός έδινε την εντύπωση πως θέλει να πάρει μόνος το ντέρμπι. Είχε συμμετοχή στο δημιουργικό σκέλος και φυσικά στο εκτελεστικό, καθώς εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ για την ισοφάριση σε 1-1. Ο Κολομβιανός συνεργάστηκε με τον Γκάρι Ροντρίγκες και τον Σεντρίκ Μπακαμπού σε ικανοποιητικό βαθμό, την ώρα που οι Πειραιώτες είχαν ξανά ηγέτη στο μεσοεπιθετικό σκέλος μετά από καιρό. Οι λεπτομέρειες δεν έφεραν ασίστ ή δεύτερο γκολ για τον Χάμες. Η διάθεση του και ο βαθμός ενσωμάτωσης με την ομάδα είναι δύο σημαντικά στοιχεία, που μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό στη συνέχεια της σεζόν.

Ο Κολομβιανός “άντεξε” 71 λεπτά στον ρυθμό του ντέρμπι. ΠΗΓΗ: In Time Sports

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς του, ο Χάμες εκτός απ’ το γκολ, είχε ακόμα δύο καλές στιγμές σε 71 λεπτά συμμετοχής με ένα σουτ εντός και ένα εκτός στόχου. Σε 58 επαφές με την μπάλα είχε 29/39 εύστοχες πάσες με ποσοστό κοντά στο 74%. Είχε έξι σέντρες εκ των οποίων οι τρεις εύστοχες και τέσσερις μακρινές μπαλιές, με τις τρεις απ’ αυτές να βρίσκουν στόχο. Κέρδισε πέντε φάουλ, ενώ σε επτά μονομαχίες με αντιπάλους, βγήκε νικητής στις πέντε. Το μεγάλο “αν” για τον Χάμες έχει να κάνει με την πιθανή ενσωμάτωση του σ’ έναν υγιέστερο Ολυμπιακό. Αν ο συγκεκριμένος παίκτης είχε ενταχθεί σ’ έναν Ολυμπιακό με λιγότερα προβλήματα, θα μπορούσε να δείξει πολύ καλύτερο πρόσωπο και να γίνει πραγματικός αγωνιστικός φάρος των Πειραιωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα