Ολυμπιακός: Γιατί δεν “πόνεσε” η ήττα

Ο Ολυμπιακός γνώρισε μια δύσκολη ήττα στο “Μπουζουάρ” της Γαλλίας απ’ τη Ναντ στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι καθ΄όλη τη διάρκεια του ματς, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η ομάδα του Κορμπεράν ήταν παθητική, χωρίς ιδέες και τρεξίματα και το γκολ

ήρθε με τιμωρητικό τρόπο στην εκπνοή του αγώνα. Αν η Ναντ δεν έδειχνε αφέλεια στην τελική προσπάθεια και γενικότερα στη διαχείριση της υπεροχής της, τότε ο Ολυμπιακός θα είχε πολλά περισσότερα προβλήματα.

Αυτό το 2-1 μπορεί να μοιάζει ως μια τεράστια ευκαιρία που χάθηκε, ωστόσο έχει και μια άλλη σημαντική ανάγνωση. Είναι ένα βράδυ που χρίζει σοβαρής ανάγνωσης απ΄τον Κορμπεράν, καθώς ο Ολυμπιακός απόντος του Γιάν Εμβιλά κόπηκε στη μέση και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό ούτε στο ανασταλτικό, ούτε στο δημιουργικό-εκτελεστικό κομμάτι. Αν ο Ολυμπιακός έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας, θα το είχε καταφέρει έχοντας ουσιαστικά ως μοναδικό διακριθέντα τον Τόμας Βατσλίκ, ο οποίος ήταν θετικός σε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις.

Είναι μια βραδιά προβληματισμού, ωστόσο ας μην ξεχνάμε πως ακόμα πραγματοποιούνται “ντεμπούτα” στον Ολυμπιακό, όπως εκείνο το χθεσινοβραδινό του Τζος Μπόουλερ. Οι Πειραιώτες είναι μια αμοντάριστη ομάδα, το έργο του Κορμπεράν φαντάζει αρκετά δύσκολο και οι στόχοι θα πρέπει να εναρμονιστούν με την εικόνα του συνόλου. Το επόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη είναι πολύ δυσκολο και πολύ κρίσιμο. Οι “ερυθρόλευκοι” θα συναντήσουν τη φορμαρισμένη και επικίνδυνη Φράιμπουργκ στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 15 Σεπτεμβρίου. Πέρα απ’ το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, το κύριο ζητούμενο είναι οι βαθμοί που θα διατηρήσουν ζωντανούς τους στόχους της πρόκρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα