Ολυμπιακός: “Φωτιά” ο Μπακαμπού, αλλά κάτι… χρωστάει! (vids)

Ο Ολυμπιακός αναζητεί την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό (25/02, 20.30, MC LIVE Novasports.gr) και ο Μίτσελ προετοιμάζει τη βέλτιστη αρχική ενδεκάδα απέναντι στους “πράσινους”. Θέση στο αρχικό σχήμα θα έχει φυσικά ο Σεντρίκ Μπακαμπού, ο οποίος έχει μπει δυναμικά στο 2023, καθώς στη νέα

χρονιά έχει πετύχει τα έξι απ΄τα έντεκα συνολικά γκολ του στη σεζόν και μάλιστα σε οκτώ παιχνίδια!

Ομοιότητες και διαφορές με Ελ Αραμπί

Ο επιθετικός απ’ το Κονγκό απ’ τις 28 Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο, μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Λαμία δεν έχει σκοράρει μόνο απέναντι στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Ο Μπακαμπού κατάφερε ν΄αφήσει τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στον πάγκο της ομάδας και αυτό δεν είναι απλή υπόθεση. Ο Ελ Αραμπί δεν έχει τη φρεσκάδα των προηγούμενων ετών, ωστόσο διαθέτει την αυτοπεποίθηση και το εκτόπισμα ενός σπουδαίου σκόρερ. Nα θυμίσουμε πως ο Μαροκινός στα ντέρμπι του Big-4 μετράει εννέα (!) γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, πέντε κόντρα στον Παναθηναϊκό και τρία απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βέβαια στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο “πιστολέρο” σκόραρε μια φορά εναντίον του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στα play offs αμέσως μετά το φινάλε της καραντίνας. Στην κανονική διάρκεια είχε σκοράρει μόνο μια φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό, υπογράφοντας ωστόσο τη νίκη με 1-0 στο Φάληρο. Πάντως οι δύο τους διατηρούν καλή σχέση, όπως είχε φανεί και μετά το νικηφόρο γκολ του Ελ Αραμπί κόντρα στον ΟΦΗ, αφού πρώτα αντικατέστησε τον Μπακαμπού.

Θυμηθείτε τις δηλώσεις του:

Ψάχνει το πρώτο του ever γκολ σε ντέρμπι!

Ο Μπακαμπού κατάφερε να επικεντρωθεί μόνο στον εαυτό του κι έτσι αποτελεί πλέον μια απ’ τις πιο σίγουρες επιλογές του Μίτσελ για το αρχικό σχήμα. Ο Κονγκολέζος φορ βέβαια δεν έχει περάσει στο θυμικό της εξέδρας ως ο μεγάλος σκόρερ, ούτε έχει αναπτύξει ιδιαίτερη χημεία με το “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο λόγος είναι πως ο “Μπάκα-γκολ” απέχει απ΄τα γκολ στα μεγάλα ελληνικά ντέρμπι, αν και έχει λάβει μέρος σ’ αυτά κόντρα σε ΠΑΟΚ (α’ και β’ γύρο), Παναθηναϊκό και ΑΕΚ (α’ γύρο και ημιτελικό κυπέλλου).

Ακόμα και στο απαιτητικό ματς με τον Άρη, ο Μπακαμπού δεν κατάφερε να συνδεθεί με τα δίκτυα και αυτό είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει τον Μίτσελ. Ο 31ετών φορ στο παρελθόν δεν έχει σκοράρει ποτέ σε μεγάλο ντέρμπι είτε με τη φανέλα της Μαρσέιγ κόντρα στη Λιόν, είτε με εκείνη της Βιγιαρεάλ κόντρα στη Βαλένθια.

Keywords
Τυχαία Θέματα