Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 84-72: Το πάρτι είχε «ερυθρόλευκο» χρώμα και πρόκριση (vid)

Το γήπεδο από νωρίς ήταν ασφυκτικά γεμάτο με τον κόσμο να θέλει να δώσει τον παλμό και να αποτελέσει τον έκτο παίκτη του… τελικού. Και ο κόσμος έσπρωξε το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα προς τη νίκη και την πρόκριση. Επιβλητική εμφάνιση από τους νταμπλούχους Ελλάδας που κράτησαν το καλύτερο για το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να «κλέψουν» το εισιτήριο για τη Λιθουανία με τρικ, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να προηγηθούν με 29-31 και στη

συνέχεια να… παραδοθούν στις ορέξεις του ασταμάτητου σήμερα, Κώστα Σλούκα.

Πιο δυνατά ο Ολυμπιακός στο ματς

Με αιχμή του δόρατος τον Παπανικολάου στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει γρήγορα κεφάλι στο σκορ, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους σε ρόλο κυνηγού. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έμπαιναν δυνατά στη διεκδίκηση κάθε μπάλας με αποτέλεσμα να ανανεώνουν επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευαν. Ο Ντόρσεϊ πήρε επιθέσεις και δικαιώθηκε βοηθώντας την ομάδα του να καλύψει τη διαφορά των πέντε πόντων (13-8). Σε εκείνο το χρονικό σημείο ανέλαβε δράση ο Γουόκαπ, ο οποίος έβαλε εκ νέου τους νταμπλούχους Ελλάδος στις… ράγες. Το καλάθι και φάουλ του Παπανικολάου σε νεκρό σχεδόν χρόνο διαμόρφωσε το 20-15 της πρώτης περιόδου.

Έκανε το λάθος και προηγήθηκε

Ο Γκούντουριτς όχι μόνο κράτησε τη Φενέρ μέσα στο παιχνίδι, αλλά με 4/5 τρίποντα της έδωσε και το προβάδισμα για πρώτη φορά στο ματς 4’41’’ πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι πανηγυρισμοί του Σέρβου στο πρόσωπο του Σλούκα δεν είχαν το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα. Ο Έλληνας γκαρντ πέτυχε πόντους με όλους τους τρόπους. Με διεισδύσεις, με μακρινό σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με σουτ από μέση απόσταση…

Παράλληλα με την εκπληκτική άμυνά του, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 15-0 και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με +11. Οι βολές του Ντόρσεϊ στα 15 δευτερόλεπτα διαμόρφωσαν το 44-33.

Η ένταση δεν έφερε αποτέλεσμα…

Ο Μότλεϊ μπορεί να χρεώθηκε γρήγορα με τρίτο φάουλ, ωστόσο παρέμεινε στο παρκέ και πέτυχε διαδοχικούς πόντους. Ο Φαλ είχε απαντήσεις και η διαφορά ήταν σταθερά στους 10 πόντους. Οι Τούρκοι βλέποντας πως δεν μπορούσαν να κόψουν τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» δημιουργούσαν εντάσεις, αλλά αυτό τους κόστισε και δύο τεχνικές ποινές. Ούτε το τρίποντο του Γκούντουριτς, ούτε τα καλάθια του Μότλεϊ μπόρεσαν να φέρουν τους Τούρκους κοντά στο σκορ. Ο Σλούκας «μίλησε» και πάλι στο τέλος στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην τέταρτη περίοδο με διψήφια διαφορά (62-52).

Σλούκας, Βεζένκοφ και… Κάουνας

Τα διαδοχικά λάθη στην επίθεση του Ολυμπιακού στην αρχή της περιόδου δεν του στοίχισαν. Μέσα από την άμυνά του ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό επιθετικά και δεν επέτρεψε για ακόμα μία φορά στη Φενέρ να πλησιάσει. Ο Ιτούδης από τον πάγκο εκνευρισμένος φώναζε στους παίκτες του, οι οποίοι έμεναν πίσω από τον Σλούκα. Χαρακτηριστικό της απογοήτευσης  στον τουρκικό πάγκο, η αρχική άρνηση του Ντόρσεϊ να σηκωθεί για να μπει στο ματς μετά το πέμπτο φάουλ του Καλάθη. Ο Βεζένκοφ φρόντισε να δώσει στηρίγματα στον Σλούκα επιθετικά όταν ο Γκούντουριτς με τρίποντα προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό. 

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 44-33, 65-52, 84-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 4, Κέιναν 2, Λαρεντζάκης, Φαλ 2, Σλούκας 22 (2), Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 14 (1), Μπόλομποϊ, Πίτερς 2, Μπλακ 2, ΜακΚίσικ 11 (1)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Δημήτρης Ιτούδης): Μότλεϊ 14, Μπίρσεν, Έντουαρντς 10, Χέιζ 5, Πιερ, Τζεκίρι 4, Γκούντουριτς 26 (8), Ντόρσεϊ 9, Καλάθης 4, Αντετοκούνμπο Κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα