Ολυμπιακός: Επιστροφή στη Basket League μετά από… 963 μέρες!

Ήταν 13 Φεβρουαρίου 2019 όταν ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» του Ρικ Πιτίνο να είναι πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και να κυριαρχούν στο παρκέ. Το

40-25 που αποτυπώθηκε στα ταμπλό του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων αποδείχθηκε… ιστορικό, αφού ο Ολυμπιακός δεν επέστρεψε ποτέ για να συνεχιστεί η αναμέτρηση. Ο λόγος; Η κακή διαιτησία που διαμόρφωσε αυτό το -15 στην ανάπαυλα και φυσικά συνολικά η αντιμετώπιση που λάμβανε ο Ολυμπιακός από την διαιτησία στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: In Time Sports

Η συνέχεια εν μέρει γνωστή. Ο Ολυμπιακός έχασε το περιβόητο παιχνίδι Κυπέλλου στα «χαρτιά» αλλά δεν έκανε πίσω στην αρχική απόφαση του. Δεν κατέβηκε ούτε στα υπόλοιπα παιχνίδια της Basket League, με τους φιλάθλους της ομάδας να στηρίζουν την ομάδα σε αυτή της την απόφαση. Ακολουθούν φωτογραφίες από την άφιξη της αποστολής των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ μετά την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ:

ΠΗΓΗ: In Time SportsΠΗΓΗ: In Time Sports

Οι διοικούντες της ομάδας του Πειραιά δεν έκαναν πίσω στη συνέχεια, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, που πίστευαν ότι ο Ολυμπιακός θα κατέβαινε στα επόμενα παιχνίδια της Basket League. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτής της… απουσίας των Πειραιωτών, ήταν αυτή που διαδραματίστηκε στις 20 Μάϊου του 2019. Ο Παναθηναϊκός περίμενε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για τα πλέι-οφ της Α1 αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και το φύλλο αγώνα έκλεισε στο 20-0!

Οι επόμενες δύο σεζόν βρήκαν τον Ολυμπιακό στην Α2 και τον Παναθηναϊκό να κατακτά τα δύο πιο εύκολα πρωταθλήματα της ιστορίας του στην Basket League. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν μόλις δύο φορές σε κάθε μία από τις δύο σεζόν και αυτές ήταν στην ευρωπαϊκή σκηνή της Euroleague.

Η αλήθεια είναι ότι τα εγχώρια «αιώνια» ντέρμπι μας έλειψαν, όπως έλειψε και ο Ολυμπιακός από την πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Μετά από 963 ημέρες επιστρέφει στα «σαλόνια» και το πρωτάθλημα αναζωογονείται… Αρχής γενομένης από σήμερα (03/10, 16:30), με το ΣΕΦ να φιλοξενεί και πάλι παιχνίδι Basket League και μάλιστα ένα ντέρμπι. Αντίπαλος η ΑΕΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα