Ολυμπιακός: Δεν χάνει το DNA του

Ο Ολυμπιακός είναι και μαθηματικά πρωταθλητής, μετά την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την εξ’ αναβολής 3η αγωνιστική των playoffs της Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” άγγιξαν διαφορά 16 πόντων στο μίνι πρωτάθλημα και έκοψε το νήμα πανάξια για να προσθέσει στο παλμαρέ του το 47ο τρόπαιο πρωταθλητή. Παρά τη διψήφια διαφορά απ’ τον δεύτερο,

ο Πέδρο Μαρτίνς δέχτηκε αρκετή κριτική για τις επιλογές του. Ο Πορτογάλος ωστόσο είχε την καλύτερη τακτική – με λάθος και σωστές επιλογές – για να φτάσει με άνεση στο τέλος της κούρσας. “Όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μας” ανέφερε ο Πορτογάλος στις επινίκες δηλώσεις του στην κάμερα των καναλιών novasports. Ο Πέδρο Μαρτίνς μ’ αυτόν τον τρόπο θέλησε να υπενθυμίσει πως ο τίτλος του πρωταθλητή είναι ο απόλυτος στόχος για όλες τις ομάδες και παρά την κριτική, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη χάρη στην αλλαγή της εικόνας του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες είχαν περισσότερες δυνάμεις και ισχυρότερο κίνητρο γι’ αυτό και έφτασαν στην ανατροπή. Αγκιμπού, Ελ Αραμπί και Ροντρίγκες πέρασαν στο ημίχρονο και ανέβασαν την ένταση και αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού, ενώ ο Ρόνι Λόπες ήταν για ακόμα ένα ματς θετικός και σκόρερ. Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με τις αστείρευτες δυνάμεις του και το γκολ του στο 62′ σφράγισε τη νίκη και την ανατροπή.

Ο Ολυμπιακός έστησε μια μίνι φιέστα στο χορτάρι της Τούμπας και η συνέχεια των playoffs είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Νέα πρόσωπα θα ενεργοποιηθούν για τα τελευταία ματς, για να δώσουν ανάσες στους “ξεζουμισμένους” πρωταγωνιστές. Είναι μια κίνηση του Μαρτίνς με σκοπό να ενορχηστρώσει τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και να φρεσκάρει τους παίκτες που θ’ απαρτίσουν τον βασικό κορμό της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα