Ολυμπιακός: Αλλάζει η εικόνα

Η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των playoffs της Super League έφερε τριγμούς στον Ολυμπιακό, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν για ακόμα ένα παιχνίδι μακριά απ’ τις νίκες, αλλά και τις καλές εμφανίσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς φάνηκε εγκλωβισμένος στην ανάγκη αλλαγής της εικόνας και προχώρησε σε λύσεις που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Η αναπάντεχη απουσία του Μαντί Καμαρά και ο τραυματισμός του Μπουχαλάκη

άφησαν τον Εμβιλά χωρίς συμπαραστάτη στο χώρο του κέντρου. Ο Μαμαντού Κανέ παρά τη διάθεση και τις καλές τοποθετήσεις, δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.

Οι πλάγιοι μπακ του Ολυμπιακού ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους σημάδεψε για να φτάσει η ομάδα του στο γκολ που έκρινε το ντέρμπι. Την ίδια ώρα ο Πέδρο Μαρτίνς δεν κατάφερε να επιδράσει στην ομάδα του απ’ τον πάγκο. Ο Πορτογάλος τεχνικός που μας έχει συνηθίσει να αλλάζει τα δεδομένα των ματς με τις επιλογές του απ’ τον πάγκο, περισσότερο έμπλεξε την ομάδα και οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν ένα ημίχρονο, μένοντας αναποτελεσματικοί.

Το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας προφανώς δεν φοβίζει τον Ολυμπιακό. Μπορεί οι φίλοι της ομάδας και όσοι την παρακολουθούν να πιστεύουν πως ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο το κλίμα δεν είναι ίδιο στα αποδυτήρια της ομάδας. Η ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό ήταν το “χαστούκι” που χρειαζόταν η ομάδα του Μαρτίνς για να συνέλθει. Η ισορροπία μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας τον τελευταίο μήνα, διατήρησε τη μέτρια εικόνα, όμως το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην εικόνα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται 11 πόντους μπροστά απ΄τον ΠΑΟΚ και είναι άστοχο να λέμε πως αυτή η διαφορά οφείλεται αποκλειστικά στη δυστοκία των αντιπάλων του. Οι Πειραιώτες την έχτισαν με εφόδιο την ποιότητα τους και αυτή θα αναδυθεί ξανά, στην πιο δύσκολη επικοινωνιακά και πνευματικά στροφή της σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Αλλάζει,olybiakos, allazei