Ολυμπιακός: H σφραγίδα του “Γκόλεγκ” στη σεζόν της… παράνοιας!

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες στο Φάληρο το αυτονόητο και έπαιξε στα ίσια κόντρα στον Παναθηναϊκό, φτάνοντας στην επικράτηση με 1-0 σ’ ένα μέτριο προς κακό παιχνίδι και απ’ τις δυο πλευρές. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν περισσότερες δυνάμεις απ’ τους παίκτες του “τριφυλλιού” και αυτό αποτυπώθηκε στις προσωπικές μονομαχίες και στην επιβολή των γηπεδούχων στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Είχα γράψει πριν από λίγες ημέρες πως ο Ολυμπιακός

είναι “καταδικασμένος” να κλείσει στόματα και δεν ξέφυγε της… καταδίκης του. Στο φετινό πρωτάθλημα η καφενειακή συζήτηση έχει πάει σε άλλο επίπεδο και παρά της συνεχόμενες αστοχίες, φουντώνει όλο και περισσότερο. Όσο κι αν ζούμε σ΄ένα περιβάλλον μοντέρνου ποδοσφαίρου (ή μάλλον νομίζουμε πως ζούμε σ’ αυτό), μια ενδεχόμενη ήττα θα αποτελούσε ένα πολυετές στίγμα για την ιστορία του συλλόγου. Η χθεσινή νίκη ήταν “against modern football”. Βέβαια για να κατάφερνε να χάσει οποιαδήποτε ομάδα απ΄τη χθεσινή “σκιά” του Παναθηναϊκού, χρειαζόταν προσπάθεια!

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ μπορεί ν’ ακούει πολλά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είναι πάντα παρών, φιλότιμος και χαλκέντερος. Δεν είναι ο ιδανικότερος αριστερός οπισθοφύλακας, αλλά είναι επαγγελματίας και αθλητής υψηλότατου επιπέδου σε ό,τι αφορά τις φυσικές του δυνάμεις. Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του και πότε θα αποτελέσει παρελθόν απ’ τον Ολυμπιακό, αλλά είναι πολύ πιθανό οι σημερινοί επικριτές του να… “λένε Όλεγκ και να κλαίνε” τα επόμενα χρόνια. Από χθες o… Γκόλεγκ ανήκει επίσημα στο πάνθεον των μικρών ηρώων του Ολυμπιακού, που έχουν σκοράρει σε “αιώνιο” ντέρμπι, ωστόσο προσπερνάει αρκετούς στη λίστα, καθώς έκοψε παράλληλα το πρωτάθλημα απ’ τον Παναθηναϊκό και αυτό το επίτευγμα αποτελεί σφραγίδα στο πλούσιο κάδρο της παραδοσιακής κόντρας των δύο γιγάντων του ελληνικού αθλητισμού.

Η σεζόν της παράνοιας θα ολοκληρωθεί για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (14/05, 20.00, NS Prime) με τον στόχο της τρίτης θέσης να είναι ακόμα ανοικτός. Οι παίκτες του Ανιγκό πρέπει να συγκεντρωθούν στο συγκεκριμένο ματς και να διατηρήσουν τη συνέπεια που έδειξαν στις δοκιμασίες που ακολούθησαν την οδυνηρή εντός έδρας ήττα απ’ την ΑΕΚ. Όσοι πίστευαν πως ο Ολυμπιακός θα ξεφουσκώσει στη συνέχεια των πλέι οφ, έπεσαν έξω, καθώς οι Πειραιώτες βρήκαν κίνητρο και δυνάμεις για να διαφυλάξουν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, αλλά και εκείνη του συλλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα