Ολυμπιακός: 77 μέρες μετά!

Ολυμπιακός: 77 μέρες μετά!vkonstanΚυρ, 03/21/2021 - 22:00

Ο Ολυμπιακός από την πρώτη ημέρα του 2021 αγωνίζεται χωρίς ανάσα σε τρεις διοργανώσεις! Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στόχευσε σε τρίποντα και προκρίσεις σε Super League, Κύπελλο Ελλάδας

και Europa League. Μιλάμε για ένα παιχνίδια ανά 3,5 ημέρες για τους πρωτοπόρους της κανονικής διάρκειας της Super League. Απέναντι στον Άρη θα ολοκληρωθεί αυτή η μακρά διαδικασία αγωνιστικών υποχρεώσεων, αλλά και συνεχών μετακινήσεων. Στα 23 ματς που έδωσαν σε 77 ημέρες οι Πειραιώτες μέτρησαν 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.  

Όρθιος στα ντέρμπι με μια παραφωνία

Οι Πειραιώτες μέσα σε αυτό το απαιτητικό διάστημα αντιμετώπισαν για τη Super League τον Άρη, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας μόνο μια ήττα. Συγκεκριμένα επικράτησε στο Φάληρο 3-0 της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα και ήρθε ισόπαλος 1-1 με Άρη (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός). Κληρώθηκε με τους “κίτρινους” στο κύπελλο και επικράτησε 2-1 στο Φάληρο, ενώ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με το 1-1 του “Κλ. Βικελίδης”. Η μοναδική ήττα ήρθε στο “Απόστολος Νικολαϊδης” από τον Παναθηναϊκό με 2-1, σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε η αμυντικογενής λογική των “πράσινων”. 

"Δεν είναι rotation, είναι διαχείριση!"

Ο Πέδρο Μαρτίνς για να αντιμετωπίσει την αγωνιστική λαίλαπα χρησιμοποίησε 31 ποδοσφαιριστές σε 23 ματς! Όπως ο ίδιος λέει δεν πρόκειται για rotation, αλλά για διαχείριση του ρόστερ με βάση τους παίκτες οι οποίοι είναι οι πιο κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ταυτόχρονα στα χέρια του σταδιακά τρεις νέες προσθήκες, αυτές του Παπασταθόπουλου, του Λαλά και του Ρέαμπτσιουκ, ενώ από το ρόστερ αποτέλεσαν παρελθόν οι Ραφίνια, Σουντανί και Σισέ.

Τρεις προκρίσεις και ένας αποκλεισμός με “ψηλά το κεφάλι”

Ο Ολυμπιακός στο συγκεκριμένο διάστημα πανηγύρισε τρεις προκρίσεις σε κύπελλο Ελλάδας και Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” άφησαν εκτός συνέχειας κυπέλλου Ελλάδας τον Παναιτωλικό (3-0, 0-3) και τον Άρη (2-1, 1-1), ενώ κατάφεραν να κόψουν την πορεία της Αϊντχόφεν (4-2, 2-1) στη φάση των “32” του Europa League. Ο μοναδικός αποκλεισμός ήρθε από την Άρσεναλ μετά την ήττα 1-3 στο Φάληρο και τη νίκη 0-1 στο Λονδίνο. 

Δούλεψε όλος ο μηχανισμός για τη φρεσκάδα

Η αποδοχή του Μικέλ Αρτέτα πως ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος στα τελευταία λεπτά της μονομαχίας με την Άρσεναλ στο “Emirates”, είναι ένα σημαντικό παράσημο για ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό μηχανισμό των Πειραιωτών. Ο προπονητής μιας ομάδας της Premier League, να παραδέχεται τα... πνευμόνια μιας ελληνικής δεν έχει προηγούμενο. Η φρεσκάδα του Ολυμπιακού προήλθε από την αποτελεσματική δουλειά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, τακτικής και πνευματικής προσέγγισης των ματς. 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός - Ποδόσφαιρο Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off vkonstan Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ολυμπιακός Πέδρο Μαρτίνς Ολυμπιακός ΕΛΛΑΔΑ Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει με τον Άρη έναν πρωτοφανή αγωνιστικό μαραθώνιο. Τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις, τα μαθήματα και οι απώλειες.  Article publish on Κυρ, 03/21/2021 - 22:00 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα