Ολυμπιακός – Περιστέρι 87-68: Ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας

Παρά τη νίκη, ωστόσο ο Ολυμπιακός μπαίνει και πάλι σε πρόβλημα, αφού εκ νέου ο Νάιτζελ Γκος τραυματίστηκε σε κάποια φάση που δεν έγινε αντιληπτή και πλέον περιμένουν τις εξετάσεις του για να δουν πόσο σοβαρή ζημιά υπέστη αυτή την φορά. Όσον αφορά το παιχνίδι εκεί κατά διαστήματα ο Μπαρτζώκας είχε παίκτες με όρεξη να τον τραβούν επιθετικά, ενώ οι 68 πόντοι που πέτυχε το Περιστέρι, μαρτυρούν από μόνοι τους πόσο καλά ανταποκρίθηκε

ο Ολυμπιακός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ορεξάτος νούμερο ένα κατά σειρά εμφάνισης: Ο Κώστας Παπανικολάου! Έκανε ένα μαγικό πρώτο δεκάλεπτο με 12 πόντους κι ήταν εκείνος που μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα του Περιστερίου, έφερε την ομάδα του στην θέση του οδηγού, από την οποία δεν έφυγε ποτέ ξανά μέχρι και το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Παπανικολάου σε εκείνο το σημείο, έδωσε ενέργεια με την άμυνά του, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και ανάγκασε τους Περιστεριώτες να είναι πιο προσεκτικοί στην περιφερειακή τους άμυνα, κάτι που εν μέρει τους έβγαζε εκτός πλάνου.

Ορεξάτος νούμερο δύο (και για μεγάλο διάστημα στο παιχνίδι): Ο Τόμας Γουόκαπ! Ο Αμερικάνος είχε πολύ κέφι στα οργανωτικά του καθήκοντα, τα έκανε να μοιάζουν τόσο εύκολα και ολοκλήρωσε με 10 ασίστ. Είχε επίσης 7 πόντους, αλλά και τρία κλεψίματα που αποδεικνύουν το εξίσου αυξημένο του ενδιαφέρον για την άμυνα. Σταθερός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, μπορεί να μην ήταν πολύ εύστοχος (2/7 τρίποντα), αλλά σε όλα τα άλλα πήρε άριστα.

Ορεξάτος νούμερο τρία: Ο Μόουζες Ράιτ! Έκανε φανταστικό δεύτερο ημίχρονο και αξιοποίησε κάθε πιθανότητα που του έδωσαν οι συμπαίκτες του για να σκοράρει. Πέτυχε συνολικά 14 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής, πρόλαβε να κατεβάσει 8 ριμπάουντ και… κέρασε και τρία μπλοκ τους αντιπάλους του στην άμυνα. Για μια ακόμα φορά έκανε τον Μπαρτζώκα να αισθάνεται, αν μη τι άλλο, δικαιωμένος για την επιλογή του, ειδικά σε ένα βράδυ που ο έταιρος σέντερ Μουσταφά Φαλ ήταν μακριά από την λίστα με τους… ορεξάτους.

Το Περιστέρι από την άλλη είχε τον Ράγκλαντ να μπαίνει πολύ δυναμικά στο παιχνίδι (14 π.), αλλά από κάποια στιγμή κι έπειτα, ο Ολυμπιακός τον σταμάτησε βάζοντας τέλος και στον καλό επιθετικό ρυθμό των “κίτρινων” στην επίθεση. Εκτός από το μισό του πρώτου δεκαλέπτου οι Περιστεριώτες έμοιαζαν απειελητικοί και στα μέσα της τρίτης περιόδου, όμως, όταν μείωσαν την διαφορά στους έξι πόντους, οι συναγερμοί του Ολυμπιακού λειτούργησαν και ήρθε άμεσα “ερυθρόλευκη” αντίδραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα