Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-67: Έκανε απλά το καθήκον του και το 1-0 (hls)

Mε τους Κώστα Σλούκα και Σάσα Βεζένκοφ να βγαίνουν μπροστά όσο το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος με δικούς τους συνεχόμενους πόντους, ο Ολυμπιακός ξεπέρασες το εμπόδιο του ανταγωνιστικού Περιστερίου που έβαλε δύσκολα για μεγάλο διάστημα στους γηπεδούχους. Το τελικό 79-67 ήρθε μόνο χάρη στο τελευταίο καλό δεκάλεπτο των Πειραιωτών που κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στη σειρά για τα προημιτελικά της Basket League!

Παρά την εξαιρετική

παρουσία του Περιστερίου, που κατάφερε να είναι μπροστά στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές (μεγαλύτερη το +13 της 2ης περιόδου) και με κύριο όπλο την αμυντική του συνέπεια, χρησιμοποιώντας ματς – απ ζώνη, ανάγκασε τον Ολυμπιακό σε 10/29 σουτ, με 3/12 τρίποντα στο πρώτο μέρος. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν την ανωτερότητά τους και την μεγαλύτερη…εργαλειοθήκη τους στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και σταδιακά άρχιζαν να γίνονται εκείνοι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού.

Μετά το τέλος του ημιχρόνου, το 34% ευστοχίας του Ολυμπιακού, έγινε 50%, που με κύριους πρωτεργάτες τους Βεζένκοφ και Σλούκα τούμπαραν το ματς και κατόρθωσαν στο τέλος με τα τρία σχεδόν συνεχόμενα τρίποντα των Λαρεντζάκη, Σλούκα και ΜακΚίσικ να πάρουν και ασφαλή διαφορά. Στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι φάνηκε να μένει από δυνάμεις, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι. Πέτυχαν 4 τρίποντα στο δεκάλεπτο, γεγονός που τους επέτρεψε να ξεφύγουν από την «καυτή» ανάσα του Περιστερίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει το “ροζ” φύλλο αγώνα και να προηγηθεί με 1-0 στη σειρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα