Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 94-67: Δεν λυπήθηκε την πρωτοπόρο!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρωτοπορο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Euroleague, Φενέρμπαχτσε με 94-67. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 21 πόντους και ακολούθησαν οι Λαρεντζάκης, Πίτερς με 12 και ο Φαλ με 11. Πρώτος σκόρερ της Φενέρ ήταν ο Έντουαρντς με 13. Η Φενέρμπαχτσε ταξίδεψε στο ΣΕΦ χωρίς τους Γουίλμπεκιν, Μότλεϊ, Πιέρ, Μπιμπέροβιτς, συν την απουσία του

Νεμάνια Μπιέλιτσα από την έναρξη της σεζόν. Ήταν η ένατη νίκη του Ολυμπιακού σε 13 ματς.

Υπερηχητικός ξανά!

Ο Ολυμπιακός ήταν απίθανος στο ξεκίνημα του ματς, διαλύοντας την όποια αντίσταση της τουρκικής ομάδας. Με ηγέτη τον Βεζένκοφ οι Πειραιώτες έφτασαν σε ένα τέλειο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν την καλύτερη επίθετική του επίδοση (31π. η προηγούμενη με Βίρτους την περασμένη αγωνιστική) και ολοκλήρωσαν με 13/19 σουτ και 10 ασίστ με μόλις 2 λάθη. Η πιο φτωχή επιθετική συγκομιδή για τη Φενέρ στη σεζόν (11π.).

Με μαέστρο τον Σλούκα

Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να μην βοήθησε μέχρι τη δεύτερη περίοδο στο σκοράρισμα, αλλά ήταν καταλυτικός στις τελικές πάσες, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις τόσο απ’ τον Μπολομπόι, όσο και απ’ τον Πίτερς στο ξεκίνημα της περιόδου, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν οι Παπανικολάου και οι Λαρεντζάκης να διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά. Οι Τούρκοι προσπάθησαν στο φινάλε να μαζέψουν τη διαφορά απόντος του Σλούκα απ’ το παρκέ και έφτασαν το σκορ στο 50-29. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια πάτησε γκάζι και με πρωταγωνιστές Λαρεντζάκη και Βεζένκοφ έφτασε το σκορ στο 58-31. Πρώτος σκόρερ ο Βεζένκοφ με 16 και ακολούθησε ο Λαρεντζάκης με 10.

Συντήρησε το σκορ παρά τα λάθη

Η Φενέρ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική στο ξεκίνμα της τρίτης περιόδου και έδρεψε τους καρπούς μειώνοντας τη διαφορά με πόντους από Καλάθη και Έντουαρντς. Η πιεστική άμυνα των Τούρκων οδήγησε τους παίκτες του Ιτούδη σε περισσότερα φάουλ κι έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε το μπόνους των βολών, που αποτελεσε στήριγμα στη στεγνή επιθετική συγκυρία. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κατάφεραν να βρουν τον ρυθμό που είχαν πριν την ανάπαυλα, αλλά και η Φενέρ δεν ήταν σε θέση να απειλήσει ουσιαστικά. Έτσι η διαφορά έμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα προς όφελος του Ολυμπιακού, παρά τα πολλά λάθη. Φαλ και Ουόκαπ “έβαλαν πλάτη” σ’ αυτό το… παγωμένο δεκάλεπτο.

Σοβαρεύτηκε και πρόλαβε να κάνει… οικονομία

Ο Ολυμπιακός μπήκε “ηλεκτρισμένος” στην τέταρτη περίοδο και με πόντους από Σλούκα και Βεζένκοφ έκοψε τον αέρα της βελτιωμένης Φενέρ. Οι Περαιώτες ήταν πολύ σοβαρός και εκμεταλλεύτηκε τη γραμμή των ελευθέρων βολών για να κρατήσει μακριά τους Τούρκους. Όσο η ώρα περνούσε ήταν πιο ξεκάθαρο πως η Φενέρ δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει αντεπίθεση. Ο Τζορτζ Πάπας έκανε ντεμπούτο στη Euroleague και λίγο μετά σκόραρε για ν’ αποθεωθεί απ’ τους φίλους του Ολυμπιακού.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-11, 58-31, 74-51, 94-6

Στη 14η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λιόν με τη Βιλερμπάν (15/12 στις 22:00), ενώ η Φενέρμπαχτσε θα υποδεχθεί την Μπασκόνια (16/12 στις 19:45).

Keywords
Τυχαία Θέματα