Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0: “Ρεβεγιόν” με πεντάρα!

Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη του στη σεζόν, επικρατώντας 5-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Φάληρο για τη 15η αγωνιστική της Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και σκόραραν με τους Μπιέλ (4′), Χάμες (35΄), Μπακαμπού (68′), Γκάρι Ροντρίγκες (84′) και Μασούρα (90+1). Οι τρεις τελευταίοι είχαν περάσει ως αλλαγή απ’ τον Μίτσελ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Μίτσελ προχώρησε σε δύο αλλαγές

σε σχέση με το ματς του Ολυμπιακού στους “Ζωσιμάδες” κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Ντόη, αντί του Ρέτσου και ο Ανδρούτσος πήρε τη θέση του τραυματία Βρουσάι. Αναλυτικά η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Ιν Μπομ Χουάνγκ, Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χάμες και Ελ Αραμπί.

100 ματς με τον @olympiacosfc έφτασε ο ‘Ολεγκ #Ρέαμπτσιουκ . Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είχε κάνει την πρώτη του συμμετοχή στην Αρκαδία (01/21).#olympiacos #olympiacosfc #OLYAST pic.twitter.com/ALDicdjxKz

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 28, 2022

Ο Αστέρας Τρίπολης παρατάχθηκε με 5-4-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από την εστία, με τους Κάστανο, Άλβαρεζ, Ζουκάνοβιτς μπροστά του και τους Καρμόνα – Τασουλή στα άκρα. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Μπαρτόλο, Ντομίνγκεθ, Κρέσπι ενώ ο Τιλίκα βρέθηκε λίγο πιο πίσω από τον Μπαράλες. Στον πάγκο των Αρκάδων κάθισε ο Γιώργος Χωριανόπουλος, καθώς ο Άκης Μάντζιος δεν είχε τυπικά το δικαίωμα να το κάνει, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεργασία με τον Ηρακλή Μεταξά.

Γκολ με το “καλημέρα”

Ο Ολυμπιακός αναζήτησε με το ξεκίνημα στο ματς το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό Φορτούνης κατέβασε την μπάλα ύστερα από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και μοίρασε για τον Χάμες, ο οποίος έκανε αδύναμο πλάσέ με την μπάλα να καταλήγει στον Παπαδόπουλο. Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες βρήκαν το δρόμο για τα δίκτυα των Αρκάδων. Ο Εμβιλά έκοψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Φορτούνης είδε άμεσα την κίνηση του Μπιέλ, μοιράζοντας στον Ισπανό, ο οποίος σκόραρε για το 1-0! Ο Ισπανός έφτασε τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα και πέντε συνολικά στη σεζόν, και μαζι με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί μοιράζονται την πρωτιά στη λίστα των σκόρερ.

Πέντε γκολ έχει ο @Pep_Biel21 σε όλες τις διοργανώσεις και για την ώρα είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον @elarabiyoussef .#olympiacos #olympiacosfc #OLYAST pic.twitter.com/qKgJFdxdOb

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 28, 2022 Απείλησε απευθείας ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας είχε σπουδαία ευκαιρία για άμεση ισοφάριση στο 8ο λεπτό! Ο Μπαράλες απείλησε σε πρώτο χρόνο και ο Πασχαλάκης επενέβη. Στη συνέχεια ο Κρεσπί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και είχαν τον έλεγχο, χάνοντας την επόμενη ευκαιρία στο ημίωρο. Ύστερα από φάση διαρκείας ο Ανδρούτσος σέντραρε από δεξιά και ο Φορτούνης έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Γκολ – ποίημα του Χάμες!

Ο Χάμες Ροντρίγκες πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ στο 35′! Ο Κολομβιανός πήρε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή και αριστερά και αφού συνεργάστηκε με τον Ιν Μπομ για να απελευθερωθεί, δέχτηκε ξανά την μπάλα και εξαπέλυσε διαγώνιο σουτ. Η μπάλα κατέληξε στην εστία του Αστέρα και ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 43′ ήρθε νέα ευκαιρία για την ομάδα του Μίτσελ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας απ τους παίκτες του Ολυμπιακού παράλληλα με την εστία του Αστέρα Τρίπολης, ο Μπιέλ σέρβιρε για τον Φορτούνη, αλλά η μπάλα απ΄ το σουτ του Έλληνα μέσου κατέληξε στα χέρια του Παπαδόπουλου.

Χημεία με το “Καραϊσκάκη” έχει αποκτήσει ο @jamesdrodriguez . Τρία γκολ έχει πετύχει στη σεζόν, όλα στο Φάληρο. Τα προηγούμενα με Λαμία (30/10) και ΠΑΟΚ (17/10).#olympiacos #olympiacosfc #OLYAST pic.twitter.com/YoBzaGB9jV

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 28, 2022 Έμαθε απ’ τα λάθη του

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πιεστικός και κυνικός, θέλοντας να τελειώσει νωρίς το ματς, αποφεύγοντας περιπέτεια ανάλογη των “Ζωσιμάδων”. Ο Αστέρας ξεκίνησε με αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Ο Γκαρντάβσκι πέρασε στη θέση του Μπαρτόλο. Στο 63′ ο Μίτσελ έκανε τις πρώτες του κινήσεις. Φορτούνης και Ελ Αραμπί αποχώρησαν, στις θέσεις τους οι Γκάρι Ροντρίγκες και Μπακαμπού.

Πρώτη φορά που ο @elarabiyoussef δεν σκοράρει στο τελευταίο ματς της χρονιάς στο Φάληρο. Το είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια δις με ΑΕΛ και μία με Λαμία.#olympiacos #olympiacosfc #OLYAST pic.twitter.com/tCbHj8a9dS

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 28, 2022

Πέντε λεπτά αργότερα ο Καστάνιο έπαιξε παρακινδυνευμένα στην περιοχή του Αστέρα και ο Χάμες έκλεψε. Ο Κολομβιανός βρέθηκε απέναντι απ’ τον Παπαδόπουλο αλλά προτίμησε να μοιράσει προς τον Μπακαμπού για το 3-0!

Πέντε γκολ και ο #Μπακαμπού και μπαίνει στην “κούρσα” των πρώτων σκόρερ του #Ολυμπιακού!#olympiacos #olympiacosfc #OLYAST https://t.co/Tl7uZzTi5r pic.twitter.com/nCpqNdZdXX

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) December 28, 2022 Ορεξάτος Μαρσέλο, γκολ Γκάρι και Μασούρας!

Στο 73′ ο Μίτσελ προχώησε σε διπλή αλλαγή. Ο Ρέαμπτσουκ άφησε τη θέση του στον Μαρσέλο, ενώ ο Μασούρας αντικατέστησε τον Χάμες ο οποίος αποθεώθηκε. Στο 76′ ο Μαρσέλο είχε καλό σουτ, χωρίς να βρει στόχο. Στο 80′ ο Εμβιλά αποχώρησε και ο Σαμασέκου μπήκε στο ματς. Στο 84′ ο Γκάρι Ροντρίγκες εκμεταλλεύθηκε την απόκρουση του Παπαδόπουλου ύστερα απ’ την ατομική ενέργεια και σουτ του Μπιέλ και αφού απέφυγε τον Καστάνιο του Αστέρα έγραψε το 4-0! Στις καθυστερήσεις ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε την κούρσα απο δεξιά και σέντραρε στο απέναντι δοκάρι, όπου ο Γιώργος Μασούρας πήρε την κεφαλιά για το τελικό 5-0! Τρία γκολ βρήκε ο Ολυμπιακός απ’ τον πάγκο (Μπακαμπού, Γκάρι, Μασούρας) και μία ασίστ (Γκάρι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ (71′ Μαρσέλο), Ίνμπομ, Εμβιλά (81′ Σαμασέκου), Φορτούνης (63′ Γκάρι), Μπιέλ, Χάμες (71′ Μασούρας), Αραμπί (63′ Μπακαμπού).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καστανιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Καρμόνα, Ντομίνγκεθ, Τασουλής (61′ Σανταφέ), Μπαρτόλο (46′ Γκαρντάφσκι), Ρεγκίς, Τιλίκα (61′ Ριέρα), Μπαράλες (72′ Μπερτόγλιο).

Keywords
Τυχαία Θέματα