Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86: Το πάλεψε αλλά...

Ολυμπιακός - Ρεάλ 82-86: Το πάλεψε αλλά...ndaoutisΠαρ, 12/18/2020 - 23:05

Ο Ολυμπιακός πάλεψε κόντρα στην Ρεάλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση καθώς στην κανονική διάρκεια το σκορ ήταν 69-69, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο η ισπανική ομάδα χάρη στο βάθος του πάγκου της κατάφερε να επικρατήσει 82-86.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη των Μαδριλένων επί ελληνικού εδάφους, καθώς προηγήθηκε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

το οποίο κρίθηκε επίσης στο έξτρα χρόνο και μάλιστα μετά από δύο παρατάσεις.

Όσο για την ομάδα του Μπαρτζώκα… ήθελε να αφήσει πίσω της την ήττα από την Βαλένθια, αλλά απ΄ ότι φάνηκε στο παρκέ δεν είχε τις δυνάμεις να ανταπεξέλθει στις ταχύτητες των αντιπάλων της.    


Νευρικό το πρώτο δεκάλεπτο

Με τους Έλις, Ζαν-Σαρλ, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ και Σλούκα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός.
Οι δύο ομάδες εμφανώς καταπονημένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, μπήκαν νευρικά στο παρκέ κάνοντας πολλές λάθος επιλογές κυρίως στην επίθεση. Ταυτόχρονα έδιναν εύκολα σουτ στους αντιπάλους τους, ωστόσο η αστοχία των παικτών κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα (12-12) στην λήξη της πρώτης περιόδου.

Έχασε γρήγορα το προβάδισμα

Ο ρυθμός της β΄ περιόδου ήταν ανάλογος με αυτόν της πρώτης.

Οι «ερυθρόλευκοι» σταδιακά βρήκαν κάποια μακρινά σουτ (κυρίως από τους Χάρισον – Έλις αλλά και από τον Βεζένκοφ) και με ένα σερί 8-0 (στο 15) βρέθηκαν να προηγούνται 27-19.

Η αντίδραση της Ισπανικής ομάδας ήταν άμεση και εκμεταλλευόμενη τα βεβιασμένα συνεχόμενα λάθη της ομάδας του Μπαρτζώκα  όχι μόνο ισοφάρισε το σκορ, αλλά η λήξη του ημιχρόνου την βρήκε να προηγείται 30-31.      

Εναλλαγή στο σκορ
Δεν μπήκε καλά στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός.

Με κακές αποφάσεις στην επίθεση και τη Ρεάλ από την άλλη να κάνει ένα 6-0 (30-37), οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν απανωτές άμυνες και με τον Σπανούλη να τροφοδοτεί τον Μάρτιν, μείωσαν αρχικά στον πόντο (36-37), ενώ με τρίποντο του ΜακΚίσικ ισοφάρισαν (39-39), στο 25’.

Η «βασίλισσα» αντέδρασε όμως οι Πειραιώτες συνεχίζοντας τις αποτελεσματικές άμυνας και με τις άψογες συνεργασίες των Σπανούλη και ΜακΚίσικ πήγαν στο +7 (48-41), στο 27’.

Στη συνέχεια, με τρίποντο του Ζαν-Σαρλ οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +8 (51-43), αλλά οι Κάρολ (μόλις είχε περάσει στο ματς) και Τόμπκινς με τον ίδιο τρόπο, μείωσαν στο 51-49 της τρίτης περιόδου.

Εύστοχία Ισπανών στα τρίποντα
Η Ρεάλ  βρήκε ρυθμό έξω από τα 6,75μ. και με απανωτά τρίποντα πήγε στο +7 (53-60) στο 32’.

Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήρθε με τους Σλούκα και ΜακΚίσικ, φέρνοντας τη διαφορά στον πόντο (59-60). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς απέκτησε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό, με τους Πειραιώτες να λειτουργούν καλά επιθετικά, αλλά τη «βασίλισσα» έχοντας σε καταπληκτική μέρα τους Ταβάρες και Κάρολ (67-69), μέχρι το 38’ έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι.

Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις, με τον Σλούκα να πηγαίνει στη γραμμή και με 2/2 να κάνει το 69-69, που ήταν και το σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα. 

Η παράταση

Με κάρφωμα και φάουλ του Ταβάρες μπήκε στην παράταση η Ρεάλ. Το δίδυμο Σλούκα-Μάρτιν κρατούσε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά (81-79), μέχρι τα 45’’.

Εκεί, ήρθε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο του Γιουλ για το 81-82 των Ισπανών, με τον Μάρτιν να κάνει λάθος και τον Λαπροβίτολα με 2/2 από τη γραμμή να τους πηγαίνει στο +3 (81-84), στα 12’’. 

Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα καθώς οι παίκτες του Μπαρτζόκα δεν είχαν τη δύναμη να κυνηγήσουν το σκορ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - Euroleague - ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός - Μπάσκετ Real Madrid - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΜΠΑΣΚΕΤ Ολυμπιακός ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο Ολυμπιακός προσπάθησε για τη νίκη έναντι της Ρεάλ, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Οι Ισπανοί επικράτησαν 82-86 στην παράταση (69-69)

Article publish on Παρ, 12/18/2020 - 23:05 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα