Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίσημο, Αγώνες χωρίς φιλάθλους

Μέλη της ΔΟΕ και της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συναντήθηκαν, συζήτησαν και αποφάσισαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν δίχως κόσμο

H πρόεδρος της Ιαπωνικής Οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασίμοτο δήλωσε πως λόγω της πανδημίας “δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να γίνουν οι Αγώνες με περιορισμούς”.

BREAKING: Tokyo Olympics

to be held without fans, Olympic Minister Maurkawa tells Kyodo as state of emergency goes into force. https://t.co/Hug9kLhpUc

— The Associated Press (@AP) July 8, 2021

Αγωνίσματα που θα γίνουν εκτός Τόκιο έχουν πιθανότητα ακόμη να έχουν φιλάθλους αλλά ότι γίνει στο Τόκιο θα γίνει με άδειες κερκίδες.

Το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς “Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα από τον προηγούμενο μήνα. Μπορεί να μην έχουμε θανάτους και τα νοσοκομεία να μην έχουν γεμίσει όμως πρέπει να φροντίσουμε να μην γίνουν τα πράγματα χειρότερα” δήλωσε o πρωθυπουργός Γιοσίχιντε Σούγκα.

Παράλληλα παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση αλκοόλ κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Τετάρτη στο Τόκιο μόνο υπήρχαν 920 νέα κρούσματα κορωνοϊού που είναι και το μεγαλύτερο νούμερο από τις αρχές Μαΐου. Το 30% μάλιστα είναι από την μετάλλαξη Δέλτα και αυτό αναγκάζει τους Ιάπωνες να ανησυχήσουν ακόμη περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα