Ολτμπιακός: Ο “αρχιτέκτονας” Κορδόν και η “λευκή” επιταγή

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες έμοιαζε με μία ατελείωτη ανηφόρα που όπως ήταν λογικό ευθηρε και κούρασε όλους στην ομάδα.
Όλοι μπήκαν στο στόχαστρο του κόσμου, αλλά περισσότερο εκείνοι που εμπλέκονται στα διοικητικά της ομάδας.
Η σεζόν τελείωσε και μαζί με αυτήν κλείνει, όπως θέλουν όλοι να πιστεύουν στον Ολυμπιακό, η κακή παρένθεση, όχι τόσο του χαμένου πρωταθλήματος, όσο των λαθών και της εικόνας, σχεδόν διάλυσης που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι κατά τακτά διαστήματα.

Ο Αντόνιο Κορδόν
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΗ άφιξη Κορδόν και η λευκή επιταγή

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν αυτός που δέχτηκε, όχι άδικα, αφού αυτός είναι η κεφαλή, τα πυρά του κόσμου, ειδικά μετά την ιδιαιτέρως ζωηρή ενασχόληση του με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και την τεράστια επιτυχία της να ανέβει από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ.
Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη λατρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό, κάνεις, για αυτό και ο ίδιος πήρε την απόφαση να δώσει όλα όσα ο Κορδόν ζήτησε, ώστε να αναλάβει την ανοικοδόμηση του…κτηρίου εκ θεμελίων.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε την απόφαση να παρακολουθεί το… χτίσιμο από απόσταση, ήταν κάτι που χρειαζόταν και ο ίδιος. Αρκετή η κριτική που ουκ ολίγες φορές ξεπέρασε τα όρια. Ήξερε όμως και ο ίδιος πως για να μπορέσει να το κάνει αυτό έπρεπε να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Και τον βρήκε. Κι αφού τον βρήκε τον έπεισε να αναλάβει τους ερυθρόλευκους. Του έδωσε… λευκές σελίδες για να γράψει τα ονόματα που πρέπει να αφήσουν το λιμάνι για… ένα άλλο, ώστε να βρεθεί η απαραίτητη ηρεμία και η ευελιξία που είναι απαραίτητη στο “χτίσιμο”.
Η λευκή επιταγή σημαίνει πως δεν μπαίνει κανείς στα πόδια του Κορδόν κι έχει την ελευθερία να κάνει όλα όσα εκείνος πιστεύει, πάντα μέσα στο συμφωνημένο μπάτζετ, ώστε να επαναφέρει τον Ολυμπιακό και πάλι στην κορυφή.

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης ΠΗΓΗ: In Time SportsΔύσκολο έργο, αλλά στα δύσκολα ξεχώρισε

Ο Κορδόν είναι ενας εκ των πιο πετυχημένων τεχνητών διευθυντών με σπουδαία δουλειά σε Γαλλία και Ισπανία και για πολλούς είναι ο άνθρωπος που κάνει πράξη αυτό ακριβώς για το οποίο δουλεύει. Να μεταμορφώσει προς το καλύτερο, την ομάδα με την οποία συνεργάζεται.
Αυτό το καλοκαίρι είναι κρίσιμο για τους ερυθρόλευκους, χρειάζονται βαθμούς στην ευρωπαϊκή κατάταξη για να διορθώσει την περσινή κατρακύλα. Τον περσινό εφιάλτη τον οποίο έζησε ευρωπαϊκά και να χτίσει και πάλι το όνομα του Olympiacos, που όλοι γνώριζαν αρκετά χρόνια τώρα.
Σύντομα θα τελειώσει το σημαντικότερο κομμάτι που είναι η απόκτηση προπονητή. Γίνονται επαφές με σημαντικούς τεχνικούς, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον Ολυμπιακό και να τον επαναφέρουν σε τροχιά επιτυχιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα