Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία – Μια ανάσα από τα σπίτια η φωτιά, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν στην Ηλεία 195 πυροσβέστες, με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τις κατοικημένες περιοχές. Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, η Πολιτική Προστασία διέταξε την εκκένωση περιοχών.

Συγκεκριμένα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.

“Αν βρίσκεστε στην Κότρωνα ή Καραγιαννέικα και στην Δαλαμπουρέικα Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Αγραπιδοχώρι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας”, ανέφερε το μήνυμα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος “έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων, γεγονός που βοηθάει το έργο των πυροσβεστών”.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πήρε γρήγορα διαστάσεις περνώντας στο γειτονικό χωριό Βάλμη.

Με εντολή του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγου Αλέξη Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς, για τη διερεύνηση των αιτιών που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα, η περιφερειακή ενότητα Ηλείας βρίσκεται στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα