Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου

Ολοκληρώθηκε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πάτρας το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών (104ο) / Γυναικών (84ο) με αρκετές καλές επιδόσεις και επίτευξη ορίων από τους αθλητές και αθλήτριες για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Νταμπλ στις νίκες έκαναν σήμερα οι Βούλα Παπαχρήστου (μήκος, τριπλούν), Μαρία Μπελιμπασάκη (400μ, 200μ) και Σταματία Σκαρβέλη σε σφυροβολία και σφαιροβολία, ενώ το έπαθλο του κορυφαίου
αθλητή των αγώνων «Γιάννης Σταματόπουλος» απονεμήθηκε στον Μίλτο Τεντόγλου.

Πρωταθλητής σύλλογος στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός ΣΦΠ και στις γυναίκες ο ΓΣ Γλυφάδας. Κορυφαίος επαρχιακός σύλλογος αναδείχθηκε ο ΓΣ Ελ. Βενιζέλος και στις Γυναίκες οι ΟΦΗ, Ολυμπιάς Πατρών και ΓΣ ΕΛ. Βενιζέλος.

Η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) μετά το τριπλούν ήταν νικήτρια και στο μήκος, στη δεύτερη ημέρα των αγώνων με 6.56μ (έχει ατομικό 6.60μ από το 2012) κι έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση ενόψει του Βερολίνου μετά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν στα Χανιά. «Ήθελα πολύ τη νίκη και στο μήκος που το αγαπώ κι αυτό. Είμαι πολύ καλά και μπήκα για μια καλή επίδοση και φυσικά τη νίκη την οποία ήθελα και για την ψυχολογία μου η οποία είναι πάρα πολύ καλή. Ελπίζω ότι και η συνέχεια θα είναι εξίσου πολύ καλή», είπε η άλτρια του Γιώργου Πομάσκι, που έκανε το τρίτο νταμπλ της καριέρας της, ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρα άλματα στα 6.38μ και 6.39μ. Δεύτερη κατετάγη η Λίλη Αλεξούλη (Πελασγός) με 6.48μ και τρίτη η Ελένη Κοτσαλιάρη (ΓΣ Γρεβενών) με 6.24μ.

Το τρίτο επίσης νταμπλ της καριέρας της (πρώτη το 2012 και το 2015 σε 100μ και 200μ) έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός), αφού μετά τα 400μ την πρώτη ημέρα αναδείχθηκε νικήτρια και στα 400μ με 22.98, επίδοση που είναι η δεύτερη στην καριέρα της κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα.«Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοσή μου παρόλο που κατέβηκα τα 23.00, καθώς ήθελα ακόμη καλύτερο χρόνο. Είμαι πολύ καλά και ελπίζω ότι θα έρθει μία καλύτερη επίδοση. Χαίρομαι που κέρδισα σε δύο αγωνίσματα του Πρωταθλήματος», είπε η Μπελιμπασάκη η οποία μετά τα 400μ έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στα 200 μέτρα. Δεύτερη με 24.05 ήταν η Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Ηρακλής) και τρίτη η Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου) με 24.07, η οποία έκανε ατομικό ρεκόρ τόσο στα 100μ, όσο και στα 200μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου (ΓΕ Γρεβενών) νίκησε για 2η συνεχή χρονιά στο μήκος με 8.24μ (πέρυσι με 8.30μ είχε κάνει πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων). Ο 20χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι με το 8.24μ έγινε ο δεύτερος καλύτερος αθλητής στην Ευρώπη πίσω από τον Τσέχο Ράντεκ Γιούσκα, που έχει 8.27 μέτρα και το φαβορί για μια καλή παρουσία στο Βερολίνο. «Είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου, είμαι πολύ καλά και ήταν μια πολύ δυνατή προπόνηση. Επόμενος αγώνας θα είναι στους Βαλκανικούς και μετά Βερολίνο. Δεν έχω κανένα πρόβλημα, στόχος ένα μετάλλιο στο Βερολίνο», είπε μετά τη νίκη του. Ο Τεντόγλου βάσει της επίδοσής του αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής των αγώνων και του απονεμήθηκε το έπαθλο «Γιάννης Σταματόπουλος», που έχει θεσπίσει η ομοσπονδία. Την απονομή του επάθλου έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εθνικός προπονητής Κ18 Τόλης Αποστολόπουλος και η κόρη του Γιάννη Σταματόπουλου, Βάλια Σταματοπούλου.

Ο Κώστας Φιλιππίδης, δύο ημέρες μετά τον αγώνα στο Ραμπάτ, επικράτησε άνετα στο επί κοντώ με 5.50 (δοκίμασε και στα 5.65μ) για να φθάσει τις 11 νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ δεύτερος ήταν ο Θόδωρος Χρυσανθόπουλος με 5.30μ. «Πάντα θέλω και φυσικά μου αρέσει να αγωνίζομαι μπροστά τους Έλληνες φιλάθλους. Χάρηκα την 11η νίκη μου στο πρωτάθλημα, είμαι πάρα πολύ καλά, έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα και τώρα κοιτάμε μπροστά. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον μεγάλο φετινό στόχο το Βερολίνο και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Ο Κώστας Μπανιώτης (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) έφτασε από την πλευρά του στις οχτώ νίκες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει τον βασικό του στόχο, που ήταν ένα άλμα πάνω από τα 2,28 μ., που είναι και το όριο για το Βερολίνο. «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση, ο αγώνας ήταν καλός και σύντομος, δεν είχα αναμονή για να κουραστώ αλλά το όριο δεν έρχεται. Δεν απογοητεύομαι γιατί το έχω, απλά είναι θέμα χρόνου να το πετύχω», είπε ο Μπανιώτης. Το πρώτο νταμπλ στην καριέρα της έκανε η Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων), η οποία αναδείχθηκε νικήτρια τόσο στη σφυροβολία όσο και στη σφαιροβολία την ίδια μάλιστα ημέρα. Στη σφύρα επικράτησε με 67.80μ και στη σφαιροβολία με 15.66μ, πιάνοντας το όριο και στα δύο αγωνίσματα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων) κατέκτησε την τρίτη διαδοχική νίκη στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 400μ εμπόδια, αφού τερμάτισε πρώτος στον τελικό με 51.78. «Είμαι ακόμη επηρεασμένος από τους Μεσογειακούς όπου έριξα το περισσότερο βάρος για να κατέβω τα 51 δευτερόλεπτα. Φυσικά είμαι ευχαριστημένος από την 3η νίκη μου στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να έχω ευκαιρία ώστε να κάνω καλύτερη επίδοση στο υπόλοιπο της σεζόν», είπε ο Νάκος.

Την 2η νίκη του πανηγύρισε στη δισκοβολία ο Ιάσωνας Θανόπουλος (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής) με βολή στα 55.10μ. Αντίθετα, την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση πήρε στα 400μ εμπόδια η Ελπίδα Τόκα (ΣΔΥ Αργολίδας) η οποία τερμάτισε σε 59.27. «Είμαι ενθουσιασμένη. Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι κέρδισα το πρωτάθλημα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά αλλά η προετοιμασία μου βγήκε στην κατάλληλη στιγμή. Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον αγώνα μου, έκανα λάθη, χτύπησα και σε τρία εμπόδια και δεν βγήκε καλή επίδοση», είπε η αθλήτρια μετά τον τερματισμό της.

Την πρώτη του νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού στα 200μ με 21.22 πανηγύρισε και ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), ο οποίος μετά τον τερματισμό του είπε: «Φυσικά ήθελα καλύτερο χρόνο, ωστόσο έχω κάνει πέντε κούρσες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ πριν λίγες ημέρες ήμουν στους Μεσογειακούς και υπάρχει κάποια επιβάρυνση. Είναι σημαντική για εμένα η νίκη στο πρωτάθλημα».

Για τρίτη συνεχή χρονιά νικήτρια στα 800 μέτρα αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς) με 2.07.58, με δεύτερη την Ανθή Κυριακοπούλου (ΓΣ Γλυφάδας) με 2.08.49 και τρίτη την Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάς Πατρών) με 1.08.85. Στα 800μ των ανδρών ο Εράλντο Κεραμάς (ΓΣ Ηλιούπολης) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 1.50.44 πήρε τη νίκη. Ο Θάνος Καλάκος (ΓΣ Γλυφάδας) επέστρεψε μετά τον τραυματισμό με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου με 1.51.17.

Τέλος, στα 5.000 μέτρα γυναικών πρώτευσε η Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕ Κάμειρος) με 16.03.92 που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, με δεύτερη την Πριβιλέτζιο (ΓΣ Γλυφάδας) με 16.52.33. Και οι δύο αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μαραθώνιο.

«Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό έφερε ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Είμαι χαρούμενη και για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο μεγάλος στόχος της χρονιάς βέβαια είναι οι Πανευρωπαϊκοί του Βερολίνου όπου θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα