Ολντ Τράφορντ: Με τη Λίβερπουλ άρχισε να γράφεται η ιστορία!

Ολντ Τράφορντ: Με τη Λίβερπουλ άρχισε να γράφεται η ιστορία!mkatsafaΠαρ, 02/19/2021 - 12:04

Ρωτήστε οποιονδήποτε Βρετανό για τι πράγμα είναι διάσημο το Μάντσεστερ και μάλλον θα σας πουν: Mουσική και ποδόσφαιρο. Όμως, ενώ τα μουσικά γούστα έχουν μετακινηθεί από τους Bee Gees στη Britpop και όχι μόνο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διατηρεί τις «λεγεώνες» των αφοσιωμένων οπαδών της από την ίδρυση της ομάδας.

Μεγάλοι ποδοσφαιριστές, Τζορτζ Μπεστ, Ερίκ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ έχουν προσφέρει

μαγικές στιγμές φορώντας την «κόκκινη» φανέλα. Το «Old Trafford» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του, στις 19 Φεβρουαρίου 1910. Το νέο Στάδιο τέθηκε σε λειτουργία αφού ο τότε νέος πρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε ότι το υπάρχον γήπεδο στην Bank Street δεν ήταν κατάλληλο για μια ομάδα που είχε κερδίσει πρόσφατα τόσο το πρωτάθλημα στη First Division (1908) όσο και το Κύπελλο Αγγλίας (1909).

Αντίπαλος της εκείνη την ημέρα η «μισητή» Λίβερπουλ, αν και τότε δεν υπήρχε ακόμη τόσο μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ικανοποιήσουν, λόγω της περίστασης, τους περίπου 45.000 οπαδούς της που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς ηττήθηκαν 4-3.

Για την ιστορία εκείνη τη σεζόν η Γιουνάιτεντ τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί την κατάκτηση του κυπέλλου την προηγούμενη σεζόν.
 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Manchester United - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #manutd Manchester United ΑΓΓΛΙΑ O Σερ Μπόμπι Τσάρλτον το είχε ονομάσει «Θέατρο των Ονείρων». Το «Old Trafford» είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γήπεδα ποδοσφαίρου της Βρετανίας. Article publish on Παρ, 02/19/2021 - 12:04 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα