Ολλανδία – Τσεχία 0-2: Σικ…άτη πρόκριση! (hls)

Η Τσεχία πήρε την πρόκριση επικρατώντας της Ολλανδίας με 2-0 στην Πούσκας Αρίνα!

Η ομάδα του Σίλχαβι, μπορεί να μην ήταν το φαβορί, πριν την έναρξη του ματς, όμως παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένη και δεν άφησε την Ολλανδία να κάνει το παιχνίδι της! Τα πράγματα για τους “Οράνιε” έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ντε Λιχτ.

Στην Πούσκας Αρίνα, της Βουδαπέστης, Ολλανδία και Τσεχία παρατάχθηκαν με στόχο τη νίκη και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


Το πρώτο ημίχρονο, δεν είχε όσες φάσεις θα περίμενε

κανείς, όμως είχε καταπληκτικό ρυθμό! Τόσο οι Ολλανδοί, όσο και οι Τσέχοι, ήθελαν ν΄απειλήσουν και να σκοράρουν.
Ενδεικτικό αυτού, μόλις στα 42 δευτερόλεπτα, ο Ντάμφρις έκανε κούρσα από τα΄αριστερά και ο Ντάμφρις τον βρήκε, όμως η σέντρα του πρώτου δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Το πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο για την Ολλανδία, ήταν πως δεν είχε ουσιαστικά ένα σημείο επιθετικής αναφοράς με τον Ντεπάι να αναγκάζεται να βγει αρκετά έξω από την περιοχή για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των επιθέσεων.
Στο δεύτερο λεπτό, ο Κάλας δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή χωρίς όμως ν΄απειλήσει την εστία της Ολλανδίας.

Στο 21 ο Σεφτσίκ έκανε την σέντρα, ο Σούτσεκ πήρε την κεφαλιά υπό πίεση λίγο έξω από την μικρή περιοχή όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 28 ο Σίκ απείλησε για πρώτη φορά τον Στεκέλενμπουργκ με τον Ολλανδό να μαζεύει σταθερά τη μπάλα.
Στο 38, χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για την Τσεχία! Ο Μάσοπουστ βρήκε στην περιοχή τον Μπαράκ ο οποίος πλάσαρε και τελευταία στιγμή ο αμυντικός της Ολλανδίας άλλαξε την πορεία της μπάλας για να παραχωρήσει το κόρνερ!

Δύο λεπτά αργότερα, ο πλέον δραστήριος παίκτης της Ολλανδίας, ο Ντάμφρις, μπήκε στην περιοχή, έκανε επικίνδυνο γύρισμα με τον Βάτσλικ να απομακρύνει με το πόδι και έπειτα να διώχνουν μακριά τη μπάλα οι αμυντικοί της Τσεχίας.

Στο 52 χάθηκε η ευκαιρία του ματς για την Ολλανδία! Ο Ντεπάι με τακουνάκι βρήκε τον Μάλεν, ο οποίος ήθελε ν΄αποφύγει και τον τερματοφύλακα για να σκοράρει, όμως δεν το κατάφερε και έτσι παρέμεινε το 0-0.


Στην αμέσως επόμενη φάση τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τους Ολλανδούς. Ο Ντε Λιχτ, γλίστρησε με τον Σικ να ετοιμάζεται να κερδίσει τη μπάλα και να βγει μόνος του απέναντι στον Στεκέλενμπουργκ. Ο Ντε Λιχτ πέφτοντας, μάζεψε τη μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής μετά από έλεγχο VAR, του έδειξε την κόκκινη κάρτα!

ΠΗΓΗ: In Time Sports


Η Τσεχία είχε την αριθμητική υπεροχή και την κατοχή αλλά δεν είχε βρει τρόπο να δημιουργήσει απειλή στα καρέ του Στεκέλενμπουργκ! Στο 65, ο Καντεράμπερκ μέσα από την περιοχή πλάσαρε με τη μπάλα να έχει πορεία προς το τέρμα, όμως ο Ντάμφρις με καταπληκτικό τάκλιν έσωσε την ομάδα του.


Οι Τσέχοι έψαχναν το γκολ και το πέτυχαν στο 68! Ο Μπαράκ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Κάλας πήρε την πρώτη κεφαλιά βγάζοντας ασίστ στον Χόλες και αυτός με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ που δεν έκανε έξοδο για το 1-0!

Στο 80, η Τσεχία, ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη! Ο Μπαράκ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή, έκανε την κίνηση και την ασίστ στον Σικ που δεν είχε πρόβλημα για το 2-0!

Ο Κρμέντσικ, που πέρασε ως αλλαγή, έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να κάνει το 3-0 για την Τσεχία!

Η Ολλανδία, στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά την αποβολή, δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν μπορούσε ν΄απειλήσει το τέρμα του Βάτσλικ.

Ολλανδία (Φρανκ ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Ντε Λιχτ, Μπλιντ(81 Τίμπερ), Φαν Άανχολτ(81΄Μπερχάουζ) – Ντε Ρον(Βέργκχορστ), Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ – Ντεπάι, Μάλεν(57΄Πρόμες)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ – Κουφάλ, Τσελούτσκα, Κάλας, Καντεράμπεκ – Χόλες(85΄Κραλ), Σούτσεκ – Μάσοπουστ(79΄Γιάνκτο), Μπαράκ(92 Σάντιλεκ), Σέβτσικ(85΄Χλόζεκ) – Σικ(92΄Κρμέντσικ).

Keywords
Τυχαία Θέματα