Όλα μηδέν και κίνδυνος για τον ΠΑΣ (video)

Σχηματισμός 3-5-2 για τον ΠΑΣ Γιάννενα του Γιάννη Πετράκη, 4-2-3-1 η επιλογή του Ράσταβατς. Το μηδέν στην άμυνα είναι προτεραιότητα για τους προπονητές με δεδομένο ότι δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές επιθετικά οι ομάδες τους.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΠΑΣ, ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκαπεντάλεπτο, που η μπάλα μπήκε στις δύο περιοχές μόνο από στατικές φάσεις, φάουλ ή κόρνερ, οι φιλοξενούμενοι ήταν οι πρώτοι που το έκαναν με συνδυασμένη ενέργεια σε ροή αγώνα. Ήταν στο 15ο λεπτό, πρώτη τελική για την Ξάνθη,
με σέντρα του Κασάδο στην περιοχή, ο Γέντρισεκ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι όμως δεν ανησύχησε τον Μιχαήλ.
Στο 19' εκτέλεση κόρνερ του Σεργκελασβίλι, κεφαλιά του Λέο, η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς, στην πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων.
Στο 31' εκτέλεση κόρνερ του Σεργκελασβίλι, ο Σκόνδρας κινήθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 45ο λεπτό καλή στιγμή για την Ξάνθη, όταν μετά από συρτή πάσα του Μπαξεβανίδη, ο Γέντρισεκ πρόλαβε τον Κάργα και πλάσαρε άουτ.

ΑΠΕΙΛΗ ΜΕ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Στο 47' ο Μπουκουβάλας σέντραρε στην καρδιά της περιοχής της Ξάνθης, ο Γιάκος ήταν μόνος του όμως δεν τελείωσε καλά τη φάση χάνοντας την ευκαιρία στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου.
Δύο λεπτά αργότερα ο Σαρπόνγκ πήρε τη μπάλα και έκανε μέτρα μαζί της για να σουτάρει έξω από την περιοχή στέλνοτάς τη στην αγκαλιά του Μιχαήλ. Στο 50ο λεπτό νέα τελική για την Ξάνθη με μακρινό σουτ από τον Ντουρίτσκοβιτς που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα Μιχαήλ.
Στο 57ο λεπτό, μεγάλη ευκαιρία του Μπαριέντος Ακόστα που βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Μιχαήλ όμως δε μπόρεσε να τον νικήσει με πλασέ. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ κράτησε το μηδέν. Στο 67ο λεπτό καλή στιγμή του ΠΑΣ από στατική φάση. Εκτέλεση φάουλ από μεγάλη απόσταση του Σεργκελασβίλι, ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε.
Νέα στατική φάση στο 75ο λεπτό με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Σεργκελασβίλι, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Ζίβκοβιτς που έδιωξε δύσκολα.
Στο 80ο λεπτό ο Μιχαήλ κάνει φάουλ σε αντίπαλο έξω από την περιοχή, βλέπει δεύτερη φορά κίτρινη κάρτα και ο ΠΑΣ αναγκάστηκε με αυτό τον τρόπο να παίξει με παίκτη λιγότερο στο υπολοιπόμενο διάστημα των δέκα λεπτών συν τις καθυστερήσεις.

ΠΑΣ Γιάννενα: Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Σκόνδρας (69' Τζημόπουλος), Κάργας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Μπατίστ, Γιάκος (63' Πάντελιτς), Μάνος.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Ακόστα, Αλμέιδα (87' Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς, Λισγάρας, Καμαρά, Καντά, Γέντρισεκ, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (72' Ντίρεσταμ).
Keywords
Τυχαία Θέματα