Οκτώ φορές ισόβια στον “ψευτογιατρό” Dr Kontos – Συν 50 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 327.000 ευρώ

Σε 8 φορές ισόβια κάθειρξη συν πρόσκαιρη κάθειρξη 50 ετών, εκ των οποίων τα 20 είναι εκτιτέα και χρηματική ποινή 327.000 ευρώ, καταδικάστηκε ο ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης, αλλιώς Dr Kontos.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες στα ελληνικά δικαστικά χρονικά ποινές μετά τη 17Ν και την εταιρεία δολοφόνων.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος για 7 δολοφονίες και 6 απόπειρες δολοφονίας, όπως και για σωρεία άλλων κακουργημάτων,

ενώ κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες πέντε δολοφονιών και οκτώ απόπειρων ανθρωποκτονίας, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της αθωότητας των υπολοίπων 16 κατηγορούμενων.

Επιπλέον, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 50χρονο κατηγορούμενο για αντιποίηση αρχής που αφορά στο διάστημα 1.5.200 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Η απόφαση ήρθε μετά την εισαγγελική πρόταση- κόλαφο, που διήρκεσε πάνω από 8 ώρες. Ο Dr. Kontos είχε βρεθεί στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τις κατηγορίες 12 ανθρωποκτονιών και 14 αποπειρών ανθρωποκτονίας.

Ανάμεσα στις υποθέσεις για τις οποίες κατηγορήθηκε, περιλαμβάνονται και αυτές δύο ανήλικων παιδιών, του 16χρονου Θεοδόση και της 14χρονης Δέσποινας.

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην πρόταση του να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ισόβια κάθειρξη για κάθε περίπτωση ανθρωποκτονίας που κρίθηκε ένοχος και επιπλέον 12 χρόνια για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας αλλά και ισόβια για την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών κατ επάγγελμα σε ανηλίκους.

Ο εισαγγελέας έχει αναφερθεί σε 21 περιπτώσεις απάτης από τις οποίες ο ψευτογιατρός απεκόμισε 687.104 ευρώ.

Αθώοι κρίθηκαν οι 16 συγκατηγορούμενοι του “ψευτογιατρού, ενώ οι δικαστές έκριναν ένοχο το κεντρικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος που αφορά στο διάστημα 1.5.20 έως 16.6.20, όπως για σειρά άλλων αδικημάτων, μεταξύ των οποίων και κακουργήματα, όπως πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ εξακολούθηση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μνημείου.

Πηγή: ΤΗΕ ΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα