Οι ultras της Ίντερ υπερασπίζονται τους οπαδούς της Κάλιαρι

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ίντερ με ανοικτή επιστολή υπερασπίζονται τους «τιφόζι» της Κάλιαρι για την ρατσιστική αντιμετώπιση προς τον Ρομέλου Λουκάκου!

Οι οπαδοί της ομάδας της Σαρδηνίας προκάλεσαν σάλο με τους ήχους πιθήκων από την εξέδρα κάθε φορά που ο Βέλγος επιθετικός ακουμπούσε τη μπάλα στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων για την Σέριε Α.

Ωστόσο, το γκρουπ οπαδών της Ίντερ L’Urlo della Nord, με ανοικτή επιστολή στο Facebook τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά
δεν είναι ρατσιστική, απλά οι φίλοι της Κάλιαρι προσπάθησαν έτσι να βοηθήσουν την ομάδα τους!

«Γεια σου Ρομέλου, σου γράφουμε εκ μέρους της Curva Nord, ναι των παιδιών που σε υποδέχτηκαν στην άφιξή στου στο Μιλάνο. Λυπούμαστε για το γεγονός ότι πίστεψες ότι όσα έγιναν στο Κάλιαρι ήταν ρατσιστικά. Πρέπει να καταλάβεις ότι η Ιταλία δεν είναι σαν κάποιες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά όπου ο ρατσισμός είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόβλημα. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να σου φαίνεται ρατσιστικό αλλά δεν είναι έτσι. Στην Ιταλία χρησιμοποιούμε κάποιους ''τρόπους'' για να ''βοηθήσουμε την ομάδα μας'' και να προσπαθήσουμε να εκνευρίσουμε τους αντίπαλους παίκτες, όχι για ρατσιστικούς λόγους αλλά για να τους επηρεάσουμε αρνητικά.

Είμαστε μία πολυεθνική οργάνωση οπαδών και πάντα καλωσορίζουμε παίκτες από παντού. Όμως πάντα χρησιμοποιούσαμε αυτόν τον ''τρόπο'' με τους παίκτες άλλων ομάδων στο παρελθόν και πιθανότατα θα το ξανακάνουμε στο μέλλον. Δεν είμαστε ρατσιστές και ούτε οι οπαδοί της Κάλιαρι είναι. Πρέπει να καταλάβεις ότι στα ιταλικά γήπεδα ο κόσμος αποθεώνει την ομάδα του αλλά την ίδια ώρα αποδοκιμάζει τους αντιπάλους όχι λόγω ρατσισμού αλλά για να ''βοηθήσουν'' τις ομάδες τους.

Σε παρακαλούμε να θεωρήσεις αυτή τη στάση των Ιταλών οπαδών ως ένδειξη σεβασμού για το γεγονός ότι σε φοβούνται για τα γκολ που μπορεί να σκοράρεις εναντίον τους και όχι γιατί σε μισούν ή γιατί είναι ρατσιστές.

Ο πραγματικός ρατσισμός είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία και όλοι οι Ιταλοί οπαδοί το ξέρουν πολύ καλά.

Όταν δηλώνεις ότι ο ρατσισμός είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην Ιταλία, απλά βοηθάς στην καταπίεση εναντίον όλων των οπαδών συμπεριλαμβανομένων και ημών, βοηθώντας στη δημιουργία ενός προβλήματος που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, όχι όπως υπάρχει στις άλλες χώρες.

Είμαστε πολύ ευαίσθητοι και καλωσορίζουμε όλους τους ανθρώπους. Σου εγγυώμαστε ότι στην οργάνωσή μας υπάρχουν οπαδοί διάφορων φυλών ή οπαδοί από άλλα μέρη της Ιταλίας που χρησιμοποιούν αυτούς τους τρόπους για να προκαλέσουν τους αντιπάλους, ακόμα και αν προέρχονται από την ίδια φυλή ή από την ίδια περιοχή. Σε παρακαλούμε να μας βοηθήσεις να ξεκαθαρίσουμε τι πραγματικά είναι ο ρατσισμός και ότι οι οπαδοί δεν είναι ρατσιστές.

Ο αγώνας εναντίον του ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ρατσισμού πρέπει να αρχίζει από τα σχολεία και όχι από τα γήπεδα, οι οπαδοί είναι απλά οπαδοί και συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο εντός γηπέδου σε σχέση με την πραγματική ζωή.

Σου εγγυώμαστε πως ό, τι κάνουν ή λένε σε έναν αντίπαλο παίκτη άλλης φυλής δεν είναι το ίδιο που θα του έλεγαν όταν θα τον συναντούσαν στην πραγματική ζωή. Οι Ιταλοί οπαδοί μπορεί να μην είναι τέλειοι και καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή σου με αυτές τις εκφράσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι ρατσιστικές. Για άλλη μία φορά, καλωσόρισες Ρομέλου», ανέφεραν οι «τιφόζι».
Keywords
Τυχαία Θέματα