Οι... Τουλίπες άνθισαν ξανά


Η νίκη επί των Άγγλων (3-1 στην παράταση) σήμανε την τυπική επιστροφή της Ολλανδίας στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Προφανώς είναι θέμα καλύτερης... φουρνιάς παικτών από την προηγούμενη. Σίγουρα είναι θέμα ευκαιριών που πήραν πιτσιρικάδες Ολλανδοί στις ομάδες τους. Αναμφίβολα είναι και θέμα προπονητή...

Στο ματς με τους Άγγλους η Ολλανδία είχε στην 11αδα της παίκτες από τη Μπαρσελόνα (πρωταθλήτρια Ισπανίας), τον Άγιαξ (πρωταθλητή Ολλανδίας), την Αταλάντα (3η στο Καμπιονάτο και με θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ), την PSV (δευτεραθλήτρια
Ολλανδίας και σε απόσταση 3ων βαθμών από τον εκπληκτικό εφέτος Άγιαξ), τη Λιόν (3η στη Γαλλία). Μοναδικός παίκτης που δεν ήταν σε ομάδα που πρωταγωνίστησε από την ενδεκάδα των Ολλανδών κόντρα στην Αγγλία ήταν ο Μπάμπελ (αγωνίζεται στην Φούλαμ).

Τερματοφύλακας ο Σίλεσεν που παίζει στη Μπαρσελόνα και είναι 30 χρόνων.

Στην άμυνα, ο Ντάμφρις έκανε εξαιρετική σεζόν με την PSV είναι μόλις 23ων ετών και θεωρείται από τους πλέον επιθετικούς ακραίους οπισθοφύλακες στην Ολλανδία.
Ο Μπλιντ που έπαιξε στην απέναντι πλευρά έχει εμπειρίες από το υψηλότερο επίπεδο με τη θητεία του στη Γιουνάιτεντ και είναι μέλος του εκπληκτικού Άγιαξ στην πιο μεστή ποδοσφαιρική ηλικία, των 29 χρόνων.
Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί είναι μέσα στους κορυφαίους του κόσμου. Ο Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ και ο Ντε Λιχτ του Άγιαξ τον οποίο θέλει... η ελίτ της Ευρώπης.

Αμυντικοί μέσοι είναι ο 22χρονος Ντε Γιονγκ τον οποίο απέκτησε από τον Άγιαξ η Μπαρσελόνα και ο 28χρονος Ντε Ρόουν που πραγματοποίησε σπουδαία και γεμάτη σεζόν βασικός και αναντικατάστατος στην Αταλάντα που πήρε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ στο Καμπιονάτο.

Μπροστά τους ο... γνωστός και μη εξαιρετέος άσος της Λίβερπουλ Βαϊνάλντουμ που στα 28 του χρόνια έχει την ικανότητα να ελέγχει τον ρυθμό, να προσφέρει σημαντικά σε άμυνα και επίθεση και να καλύπτει αποτελεσματικά χώρους σε όλες τις θέσεις του άξονα.

Ο Μπεργκβαϊν έπαιξε δεξιά στην επίθεση. Παίκτης της PSV με 33 συμμετοχές 14 γκολ και 12 ασίστ στο πρωτάθλημα στα 21 του χρόνια!

Αριστερά ήταν ο Μπάμπελ (ίσως ο χειρότερος σε αυτό το ματς). Παίκτης πάντως με σπουδαία καριέρα σε Ολλανδία και Αγγλία. Στα 32 του πλέον παίζει στη Φούλαμ.

Στην κορυφή της επίθεσης δεν αγωνίστηκε καθαρός φορ. Ο Μέμφις Ντεπάι έρχεται από εξαιρετική σεζόν στη Γαλλία με τη Λιόν με 10 γκολ και 10 ασίστ στο πρωτάθλημα Γαλλίας. Μπορεί να παίξει όλες τις θέσεις της επίθεσης και προτιμήθηκε από άλλου τύπου επιθετικούς όπως ο Ντε Γιόνγκ.

Στον πάγκο υπήρχαν παίκτες όπως ο αναντικατάστατος κεντρικός μέσος του Άγιαξ Φαν Ντε Μπεεκ, ο στόπερ της Μπόρνμουθ Ακέ, ο δεξιός μπακ της Αταλάντα Χάτεμπουρ, ο μεσοεπιθετικός της Φέγενορτ Βιλχένα, ο εξτρέμ της Σεβίλλης Πρόμες (μπήκε και σκόραρε) και ο βασικός φορ της PSV Λουκ Ντε Γιόνγκ...

Ο Ρόναλντ Κούμαν έχει καταφέρει να συνδυάσει με επιτυχία το ταλέντο με την εμπειρία και τις παραστάσεις των παικτών του ρόστερ. Κυρίως όμως έχει αποφασίσει τον τρόπο που θέλει να παίζει η Ολλανδία και να μοιράσει σωστά τους ρόλους.

Οι "οράνιε" έχουν επιστρέψει και κάνουν πλουσιότερο το μενού ποιότητας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα