Οι τέσσερις παρεμβάσεις Παντελίδη στον Άρη

Παρεμβατικές κινήσεις σε τέσσερα επίπεδα έχει κατά νου να κάνει -και μάλιστα άμεσα- ο Σάββας Παντελίδης, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα και τις επιδόσεις του Άρη. Ο νέος προπονητής των "κίτρινων", στον έλεγχο της ομάδας που έκανε από την ημέρα που ανέλαβε, βρήκε κενά και παραλείψεις, που κρίνει ότι χρήζουν διορθώσεων.

Το novasports.gr καταγράφει αυτές τις παρεμβάσεις, που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει στις προπονήσεις ο Παντελίδης.
Αυτές είναι:

Βελτιωτική κίνηση νούμερο 1: Ποιοτική άμυνα

Αυτό που έχει διαπιστώσει ο Παντελίδης είναι ότι οι "κίτρινοι" επί Πάκο Ερέρα ήθελαν την κατοχή της μπάλας, όμως, όταν αυτή περνούσε στα πόδια των αντιπάλων η άμυνά τους ήταν περισσότερο παθητική από όσο έπρεπε. Αυτό που ζητεί από τους παίκτες του, λοιπόν, δεν είναι απλώς πιο επιθετική άμυνα, αλλά πιο ποιοτική άμυνα, που σημαίνει ότι μπορεί να δίνουν χώρο στους αντιπάλους να αναπτυχθούν, όμως, μέχρι ενός σημείου. Από εκεί και μετά, το ζητούμενο είναι να διεκδικούν την μπάλα με αξιώσεις, ώστε να μην προλάβει να γίνει η αντίπαλη ομάδα επικίνδυνη.
Βελτιωτική κίνηση νούμερο 2: Μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών
Ο Άρης επί Ερέρα, εκτός από την κατοχή της μπάλας, είχε βασικό στόχο να επιτίθεται. Πολλές φορές αυτό γινόταν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μεγαλώνουν οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών στο γήπεδο και η ομάδα να χάνει τη συνεκτικότητά της. Ο Παντελίδης ζητεί η ομάδα να παραμένει συμπαγής, είτε σε φάση επίθεσης, είτε σε φάση άμυνας. Δεν θέλει μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, κάτι που έτσι κι αλλιώς ήταν βασική αρχή του σε όποια ομάδα έχει εργαστεί. Άλλωστε, ακόμη κι η μητέρα φύση, τα κενά βρίσκει πάντοτε τρόπο να τα καλύψει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο...

Βελτιωτική κίνηση νούμερο 3: Οργάνωση στην επίθεση
Η παρουσία παικτών στη μεσοεπιθετική γραμμή, όπως ο Γκάμα, ο Γκαρσία και ο Ντιγκινί, με την ποιότητα που αυτοί διαθέτουν, έδινε περιθώριο στον Άρη του Ερέρα να βασίζεται στο ταλέντο τους σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Αυτό ο Παντελίδης δεν το θέλει. Αναγνωρίζει την ευχέρεια αυτών των παικτών με την μπάλα στα πόδια, όμως, οι επιθέσεις είναι άλλο πράγμα. Επιθυμεί να είναι απολύτως οργανωμένες και να γίνονται με σχέδιο. Πιστεύει ότι έτσι ο Άρης θα βγει πολλαπλά κερδισμένος από την παρουσία αυτών των τόσο ξεχωριστών από άποψη ποιότητας παικτών. Επιπλέον, θέλει περισσότερο πλάτος στο παιχνίδι των "κίτρινων", όταν αυτοί είναι στην επίθεση και όχι πολλές ατομικές ενέργειες ένας εναντίον ενός.
Βελτιωτική κίνηση νούμερο 4: Καλύτερη λειτουργία στις στημένες φάσεις
Ο Παντελίδης πιστεύει ότι σε αυτόν τον τομέα δεν λειτουργούσαν όλα σωστά, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Θέλει να διορθώσει πράγματα, γι' αυτό και πρόκειται να ρίξει βάρος στην καλύτερη προετοιμασία των στημένων φάσεων. Ο Άρης έχει κάποια ψηλά κορμιά τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση (π.χ. Δεληζήσης, Γιουνές) κι ο νέος προπονητής της ομάδας θέλει να εκμεταλλευτεί την παρουσία τους στο έπακρο. Υπάρχουν, βεβαίως, και άλλου είδους κομπίνες, αλλά όλα εν καιρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα