Οι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ (videos)

Ο Στίβεν Τσούμπερ είναι ο παίκτης που ηγείται στην φετινή πορεία της ΑΕΚ, καθώς λόγω των πολλών προβλημάτων που ταλαιπωρούν την Ένωση το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στον Ελβετό, ενώ και στην αμυντική γραμμή δεσπόζει η φυσιογνωμία του Ντομαγκόι Βίντα που δείχνει πιο ώριμος από ποτέ.

Ο πρώτος σκόρερ

Η ΑΕΚ πέρυσι είχε σε μεγάλα κέφια τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας πετύχει

18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ωστόσο φέτος οι τραυματισμοί του διεθνούς επιθετικού δεν του έχουν επιτρέψει να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του και έχει μείνει στα 4 γκολ σε 11 ματς (782 λεπτά). Φέτος τη σκυτάλλη στο σκοράρισμα για την ώρα την έχει πάρει ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ελβετός άσος μετράει 22 συμμετοχές έχοντας πέντε γκολ, αλλά και τρεις ασίστ προσφέροντας σημαντικές λύσεις τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στη δημιουργία.

Ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής

Αν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς δεν είχε τραυματιστεί θα ήταν σίγουρα ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής στο πρώτο μισό της σεζόν για την ΑΕΚ. Στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα λεπτά όμως βρίσκεται ο “βράχος” της “κιτρινόμαυρης” άμυνας, Ντομαγκόι Βίντα. Ο διεθνής Κροάτης στόπερ έχει αγωνιστεί στα 19 από τα 26 παιχνίδια της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας συνολικά 1.665 λεπτά. Πίσω από τον 34χρονο Βίντα βρίσκεται ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με 1.552 λεπτά σε 22 συμμετοχές, ενώ ο Στάνκοβιτς των 19 παιχνιδιών έχει 1.497 λεπτά.

Ο κορυφαίος αμυντικός

Η ΑΕΚ έχει πάρει στην φετινή σεζόν εννέα γκολ από τους αμυντικούς της, καθώς έχουν βρει δίχτυα πέντε διαφορετικοί παίκτες της. Ο κορυφαίος σκόρερ της όμως είναι ο Ντομαγκόι Βίντα, ο οποίος έχει παραβιάσει την εστία των αντιπάλων τέσσερις φορές και φλερτάρει με την κορυφαία επίδοση της καριέρας του τη σεζόν 2012-13 όταν είχε πετύχει 7 γκολ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα γκολ του Κροάτη στόπερ, αλλά και οι πολύ σημαντικές τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα