Οι πρεμιέρες της Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Για 5η φορά στην ιστορία της η Τότεναμ συμμετέχει σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φιλοδοξεί να φτάσει και φέτος μακριά. Πως παρουσιάζεται όμως η ομάδα του Ποτσετίνο στις πρεμιέρες των ομίλων;

Αν και πρωτάρα στο θεσμό, την περίοδο 2010-11, εξέπληξε με την παρουσία της, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Το ξεκίνημα της ήταν εντυπωσιακό, καθώς συνέτριψε 4-1 την ολλανδική Τβέντε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Και τα 5 γκολ επιτεύχθηκαν
στο 2ο ημίχρονο, με τον Παβλιουτσένκο να σκοράρει δις, με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι.
Μετά από 6 χρόνια ήρθε η 2η παρουσία της Τότεναμ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη φορά δεν κατάφερε να περάσει στη νοκ άουτ φάση και μάλιστα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με εντός έδρας ήττα από την Μονακό, με σκορ 2-1.
Βρέθηκε να χάνει 2-0, μείωσε με τον Αλντερβάιρελντ στη λήξη του 1ου ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Πριγκιπάτου έφυγε με τη νίκη από το Λονδίνο.

Την επόμενη σεζόν έκανε την μεγάλη έκπληξη και σε έναν όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ, τερμάτισε 1η και αήττητη (5 νίκες-1 ισοπαλία).
Η πρεμιέρα της στο «Γουέμπλεϊ» ήταν ονειρεμένη, καθώς επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δύο φορές.

Πέρυσι έφτασε μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, χάνοντας στον τελικό από την Λίβερπουλ. Για πρώτη φορά στην παρουσία της στους ομίλους έπαιξε εκτός έδρας στη πρεμιέρα και έφυγε ηττημένη με δραματικό τρόπο.Προηγήθηκε στο Μιλάνο της Ίντερ με τον Έρικσεν στο 53΄, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στο τελευταίο πεντάλεπτο από Ικάρντι και Βεσίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα